17 Απρ 2011

Πιο κοντά στον τίτλο η Μπαρτσελόνα


Η Μπαρτσελόνα είναι πιο κοντά στον τίτλο στο ισπανικό πρωτάθλημα!

Οι άσοι του Γκουαρντιόλα, όχι μόνο άντεξαν στο «Μπερναμπέου», αλλά πήραν και ισοπαλία(1-1) από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κατά συνέπεια, διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας των οκτώ βαθμών και μόνο αν... συμβούν τα απίθανα θα χάσουν τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο πρωταθλήματος.

Ηταν το πρώτο από τα τέσσερα διαδοχικά «Ελ Κλάσικο» που θα διεξαχθούν μέσα σε διάστημα 20 ημερών
. Ακολουθεί τη Μεγάλη Τετάρτη ο τελικος του Κυπέλλου και μετά οι μάχες για το Τσάμπιονς Λιγκ(ημιτελική φάση).

 Ολη η ιστορία της αναμέτρησης γράφτηκε με δύο πέναλτι:

στο 51' ο Αλμπιόλ ανέτρεψε τον Βίγια, καταλογίστηκε η παράβαση και ο Μέσι έκανε το 0-1 για την Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο αμυντικός της Ρεάλ και η ομάδα του Μουρίνιο συνέχισε το ντέρμπι με δέκα παίκτες.

Τελικά, παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με παίκτη λιγότερο, ισοφάρισε στο 81': Ο Μαρτσέλο μονομάχησε με τον Ντάνι Αλβες στην περιοχή της Μπάρτσα και δόθηκε πέναλτι, μια μάλλον αυστηρή απόφαση. Ο Ρονάλντο με ψύχραιμο τρόπο έκανε το τελικό 1-1.

Η Μπαρτσελόνα διαμαρτύρεται δίκαια, γιατί στο 26'ο  Κασίγιας ανέτρεψε τον Βίγια χωρίς να καταλογιστεί πέναλτι.Οι αντίπαλοι είχαν από ένα δοκάρι:η Ρεάλ στο 50' σε φάουλ του Ρονάλντο και η Μπαρτσελόνα στο 62'  σε σουτ του Τσάβι.

Ρεάλ:  Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος,  Αλμπιόλ, Καρβάλιο, Μαρσέλο, Πέπε, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο (67' Αρμπελόα), Ντι Μαρία (67' Αντεμπαγιόρ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (57'  Οζίλ).

Μπαρτσελόνα:  Βίκτορ Βαλντές, Ντανι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ (58' Σεϊντού Κεϊτά), Αντριάνο (80' Μάξουελ), Μπουσκέτς, Τσάβι (68' Πέδρο), Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια.

Σε άλλα αποψινά ματς: Χετάφε-Σεβίλη 1-0, Μάλαγα-Μαγιόρκα 3-0, Αλμερία-Βαλένθια 0-3.  

Βαθμολογία (32 αγων): Μπαρτσελόνα 85, Ρεάλ 77, Βαλένθια 63.

ΠΗΓΗ: τα νεα on-line