17 Απρ 2011

24 μέτρα τσουρέκι στο Ναύπλιο..έτοιμο να καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες!



Μια ξεχωριστή Γιορτή της Γαστρονομίας  φιλοξένησε  το Ναύπλιο την Κυριακή των Βαίων. Από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στη πλατεία Συντάγματος  χτυπά η καρδιά του πασχαλιάτικου Ναυπλίου και οι διοργανωτές προσκάλεσαν τον κόσμο να βρεθεί στο Ναύπλιο για να χαρεί τις «Γεύσεις Μεγάλης Εβδομάδας στο Ναύπλιο».
Την εκδήλωση διοργανώνει το Ινστιτούτο Γαστρονομίας...
φορέας μη κερδοσκοπικός με έδρα τη Λακωνία που επιτελεί ένα σύνθετο έργο πάνω στη διάσωση, διάδοση και προβολή της Κουλτούρας της Γαστρονομίας και της Ελληνικής Παραδοσιακής Διατροφής και η ιστορική Σχολή ΕΠΑΣ ΟΤΕΚ Ναυπλίου, μια τουριστική σχολή που φέτος γιορτάζει 40 χρόνια προσφοράς στο κλάδο του Ελληνικού Τουρισμού. Η Σχολή , παρά το γεγονός ότι φέτος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα βιωσιμότητας προχωρά σε μια συνεργασία με το Ινστιτούτο Γαστρονομίας, πιστεύοντας στη δύναμη των συνεργειών και στην ανάγκη να δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά. Με κεντρική ιδέα την «Γαστρονομία - Παράγοντας Ανάπτυξης ενός σύγχρονου Τουριστικού Μοντέλου» η εκδήλωση «Γεύσεις Μεγάλης Εβδομάδας στο Ναύπλιο» βγάζει προς τα έξω αυτό ακριβώς το μήνυμα συνεργασίας, δημιουργικότητας και ελπίδας ειδικά από την νέα γενιά.

«24 ΜΕΤΡΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ». 
Πρόκειται για τη κεντρική δράση της εκδήλωσης με τα παρασκευή ζωντανά ενός λαμπρόψωμου [Τσουρεκιού] 24 μέτρων από 36 σπουδαστές μαγειρικής και με την επίβλεψη των ανθρώπων του Ινστιτούτου Γαστρονομίας. Όλα θα γίνουν ζωντανά, από το ζύμωμα και την «ξεκούραση» της ζύμης έως το ψήσιμο σε ειδικό φούρνο 25 μέτρων. Η όλη διαδικασία κράτησε 8 με 10 ώρες και  ξεκινησε στις 10 το πρωί.
Έτσι, οι νοικοκυρές του Ναυπλίου και της περιοχής   συμμετε'ιχαν με
ένα πιάτο τους στο διαγωνισμό «Συνταγές της Μεγάλης Εβδομάδας - νηστίσιμα», οι σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης  δημιούργησαν ζωντανά εδέσματα «με πρώτη ύλη την αγκινάρα».
Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Αρχιμάγειρας Νίκος Σαράντος  ήταν πρόεδρος της Κριτικής επιτροπής που δοκιμασε όλα τα πιάτα και τα παρασκευάσματα.
Τα νέα παιδιά της σχολής ΕΠΑΣ ΟΤΕΚ Ναυπλίου και οι διοργανωτές  εδωσαν  τον καλύτερο εαυτό τους και μαζί ένα μήνυμα για συνεργασίες, δημιουργικότητα, μεράκι. Την Κυριακή των Βαίων όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ναύπλιο και το ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΩΝ 24 ΜΕΤΡΩΝ! Και οπως ήταν φυσικό το επίτευγμα αυτό θα καταγραφεί στο βιβλιο γκίνες......