14 Μαρ 2011

Δεν θα συγχωνευθεί το Γυμνάσιο της Περαχώρας


Η μη συγχώνευση του Γυμνασίου Περαχώρας με το Γυμνάσιο Λουτρακίου αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση για την εκπαιδευτική πραγματικότητα του Δήμου μας.
Η Δημοτική Αρχή, έγκαιρα και σθεναρά, διεκδίκησε, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.. και με ψήφισμα του που απεστάλη σε όλους τους αρμόδιους φορείς, τη λειτουργία και των δύο συγκεκριμένων Γυμνασίων.


Η Δημοτική Αρχή θεωρώντας την απρόσκοπτη εκπαιδευτική δραστηριότητα το θεμέλιο λίθο της τοπικής κοινωνίας, προέβη σε μια σειρά πιέσεων προς στην αρμόδια πολιτική ηγεσία, καθώς και τους αρμόδιους φορείς, προβάλλοντας τους σοβαρούς λόγους, για τους οποίους η συγχώνευση δεν έπρεπε να γίνει.

Η χιλιομετρική απόσταση, η εξυπηρέτηση από το Γυμνάσιο Περαχώρας μαθητών από τις γύρω περιοχές, ο μεγάλος αριθμός των τελειόφοιτων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, η ήδη επιφορτισμένη λειτουργία του Γυμνασίου Λουτρακίου, η δυσκολία στη μεταφορά των μαθητών, η αρτιότητα του Γυμνασίου Περαχώρας, αλλά και η σημαντική ιστορία της Περαχώρας, αποτέλεσαν τα συντριπτικά επιχειρήματα στη διαδικασία διεκδίκησης του παραπάνω αποτελέσματος.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της εξέλιξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
"Ο Δήμος μας, όπου χρειάζεται θα είναι συνεργάτης της Πολιτείας, ταυτόχρονα όμως όταν προσβάλλεται και υπονομεύεται το δημόσιο συμφέρον, θα διεκδικεί και θα συγκρούεται με μόνο στόχο της προάσπισή του. Το ζήτημα της συγχώνευσης των Γυμνασίων υπήρξε για εμάς κρίσιμο διακύβευμα για την εύρυθμη λειτουργία των δύο Γυμνασίων, καθώς και για την απρόσκοπτη συμμετοχή των  μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία"