14 Μαρ 2011

Νέες γιάφκες σε Αθήνα και Βόλο


Νέος συναγερμός σήμανε στην αντιτρομοκρατική με τον εντοπισμό τριών τουλάχιστον διαμερισμάτων σε Βόλο και Αθήνα. Έπειτα από μια καλά συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκαν σε τρεις κατοικίες-γιάφκες.. στην Νέα Ιωνία Βόλου (Ελλησπόντου 53), στο Χολαργό (επί της οδού Ορφέως 21) και στη Καλλιθέα οι οποίες και "ξεσκονίζονται" ενδελεχώς.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον εφτά προσαγωγές υπόπτων, πέντε αντρών και δυο γυναικών, ο ρόλος των οποίων εξετάζεται ήδη στα γραφεία της ΓΑΔΑ όπου και μεταφέρθηκαν. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ ερευνούν αν ανάμεσά τους βρίσκονται και τα τρία καταζητούμενα μέλη των "Πυρήνων" Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος Νικολόπουλος και Νταμιάνο Μπολάνο.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί από το διαμέρισμα του Βόλου: έξι πιστόλια, δυο Καλάσνικοφ, ένα περίστροφο, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, σφαίρες, αξεσουάρ μεταμφίεσης όπως περούκες, στολές αστυνομίας, φάροι περιπολικών, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ασύρματοι και άλλα αντικείμενα που μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.


newsbomb