14 Μαρ 2011

Μινάμι Σανκίρου: Η πόλη που έσβησε από τον χάρτη


Τουλάχιστον 10 χιλιάδες άνθρωποι αγνοούνται μόνο στην πόλη Μινάμι Σανκίρου στα ανατολικά παράλια της Ιαπωνίας, μετά τον καταστροφικό... σεισμό της Παρασκευής και το τσουνάμι που ακολούθησε.
Πριν μερικά 24ωρα η Μινάμι Σανκίρου ήταν ένα ήσυχο λιμάνι. Κέντρο αλιείας και τουριστικό θέρετρο. Σήμερα έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι, ξεκληρίστηκε ο μισός πληθυσμός της πόλης.

Η πόλη βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα δυτικά του επίκεντρου του σεισμού και πάνω στην πορεία που ακολούθησε το τσουνάμι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από δύο χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αγνοούνται σε όλη την Ιαπωνία. Ο αριθμός των θυμάτων είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Την Κυριακή πάνω από 600 πτώματα ανακαλύφθηκαν κατά μήκους των ακτών των βορειοανατολικών επαρχιών Μιγιάγκι και Ιουάτε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Κιόντο.
Ωστόσο στα βορειοανατολικά, όπου βρισκόταν και το επίκεντρο της καταστροφής, οι Αρχές δηλώνουν ότι έχουν χάσει επαφή με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους μετά τον σεισμό και το τσουνάμι.

Εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό και την διάσωση αγνοουμένων. Στις προσπάθειες συμμετέχουν 100 χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες.






ΠΗΓΗ: theinsider.gr