14 Μαρ 2011

Τέλος στα σενάρια περί ανασχηματισμού ή εκλογών


Τέλος στα σενάρια περί ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών έθεσε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στην εισήγηση που έκανε στο υπουργικό συμβούλιο.  «Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν.. το λαό ότι η προσπάθεια που κάνουμε είναι χαμένη. Ακόμα και με τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό. Δεν θα κάνουμε πίσω. Εμείς έχουμε δουλειά», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημαντικό σταθμό τις αποφάσεις που έλαβε η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης, οι οποίες θα επικυρωθούν από τη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου. 

«Η κυβέρνηση πάλεψε σκληρά για αυτό το αποτέλεσμα. Προσωπικά έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου», δήλωσε και πρόσθεσε με έμφαση ότι «βρισκόμαστε στη μέση της φουρτούνας και οι σειρήνες είναι πολλές. Πρέπει να μείνουμε αταλάντευτοι στην πορεία μας». 

Επιπλέον έδωσε σήμα στους υπουργούς να σηκώσουν τα μανίκια και να στρωθούν στη δουλειά. «Θα ζητήσω από την κυβέρνηση μεγαλύτερη αφοσίωση στο έργο της», δήλωσε. «Η πορεία μας θα εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις δικές μας δυνάμεις και τη βούληση μας να πετύχουμε». 

Η Ευρώπη, είπε, σε μια τέτοια πορεία θα μας βοηθάει όλο και περισσότερο αλλά το κυριότερο είναι να ξεφύγει η χώρα από την επιτήρηση και να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις.     

«Οι εξελίξεις είναι στο χέρι μας. Ή συνεχίζουμε σταθερά και η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση ή οπισθοδρομούμε και φτάνουμε σε αδιέξοδο», επισήμανε.   

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στα συμφέροντα και σε όσους υπονομεύουν την προσπάθεια της χώρας. Είπε ότι η κυβέρνηση συναντά καθημερινά προσκόμματα. 

«Κάποιοι επενδύουν στη αποτυχία και στη χρεοκοπία της χώρας. Με όπλο τη συνωμοσιολογία, τη μιζέρια και την ηττοπάθεια προσπαθούν να πείσουν ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα γιατί όλα είναι μάταια.  Ας βγουν να πουν ότι θέλουν να χρεωκοπήσει η χώρα», τόνισε.     

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου «στον ελληνικό λαό, στον κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα. Τίποτα δεν θα είχαμε πετύχει χωρίς τους πολίτες. Η αφοσίωση, οι κόποι και οι θυσίες έπιασαν τόπο», σημείωσε. «Οσο κι αν θέλει μια κυβέρνηση δεν θα πετύχει αν δεν υπάρχει συλλογική προσπάθεια και δεν έχει μαζί της την κοινωνία», είπε. 

Πρόσθεσε επίσης ότι αν είχαμε αδιαφορήσει ούτε βελτίωση του μνημονίου θα υπήρχε και θα είχαμε χρεοκοπήσει. Η Ελλάδα θα ήταν διεθνώς αποκομμένη χωρίς βοήθεια από πουθενά. «Μαζί θα προχωρήσουμε και στο μέλλον» είπε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτηση την «έγερση όλων των Ελλήνων για να αξιοποιήσουμε αυτή τη μοναδική και ιστορική ευκαιρία». Οι θυσίες δεν θα είναι για πάντα, τόνισε.

το Βήμα on line