18 Φεβ 2011

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της Fulgor


Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της Fulgor ,σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης της Κορινθίας" . Οι συζητήσεις με την Prysmian συνεχίζονται σε πολύ καλό κλίμα, καθώς έχει επέλθει πλήρης συμφωνία... τόσο με τους προμηθευτές όσο και με τιςτράπεζες, προς τους οποίους η ιδιοκτησία της Fulgor έχει χρέη.
Το ενδιαφέρον της Prysmian άλλαξε τα δεδομένα και έφερε εσπευσμένα την Βιο-
χάλκο στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.Τα ερωτήματα βεβαίως που τίθενται απο την εφημερίδα είναι εύλογα :Αν θα ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, αν θα υπάρξουν επενδύσεις για την ενίσχυσή του και αν θα διασωθούν θέσεις εργασίας (και πόσες).
Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι πως  είτε με ιταλική, είτε με ελληνική νέα ιδιοκτησία το εργοστάσιο σύντομα θα ξαναβάλει μπροστά τις μηχανές, καθώς τα προγράμματα τρέχουν και τα συμβόλαια έχουν ακόμα νωπό μελάνι.
Στα άλλα δύο ερωτήματα, όμως, η απάντηση είναι δύσκολη, καθώς είναι σίγουρο πως όλες οι πλευρές κρατούν κρυμμένα τα χαρτιά τους και διαρρέουν μόνοόσα θέλουν προς δημοσιογράφους, συνδικαλιστές και κυβέρνηση, η οποία φαίνεται πως επιχείρησε να εμπλακεί με πολλή προσοχή στις διαπραγματεύσεις. Το κλειδί της τελικής κατάληξης ,σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η αξιοπιστία της πρότασης που κατέθεσε προφορικά στην συνάντηση με τους συνδικαλιστές, ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της Σιδενόρ Γρηγόρης Κακανέλης. Σύμ-
φωνα με πληροφορίες οι οποίες, πάντως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί- η πρόταση αυτή περιλαμβάνεται στην συνολική πρόταση που έχει καταθέσει -γραπτώς- ο όμι-
λος στον Αλντο Νταπέλο. Ο γηραιός ιταλός πρόεδρος της Fulgor, πέρα από το προσωπικό ενδιαφέρον να εξασφαλίσει τα μεγαλύτερα οφέλη για τον ίδιο, φέρεται να θέλει να εξασφαλίσει -κατά το δυνατόν- όσο περισσότερους εργαζόμενους της εταιρείας του μπορεί.
Οι προτασεις 
Η πρόταση της Prysmian μιλά για διατήρηση περίπου 180 θέσεων εργασίας.
 Η Βιοχάλκο μιλά –πλέον- για διατήρηση όλων των θέσεων.
Η Fulgor, με τη νέα της ιδιοκτησία, θα κινηθεί σε εξειδικευμένα προϊόντα που δεν θα απαιτούν το σύ-
νολο του σημερινού δυναμικού της.
Δεν αποκλείεται, λοιπόν, ο όμιλος Βιοχάλκο να στοχεύει σε κάποια μορφή νέας επένδυσης στην Κορινθία,στην οποία θα αξιοποιηθεί όχι μόνο το υπάρχον προσωπικό της Fulgor, αλλά ενδεχομένως να απαιτηθεί και άλλο.