18 Φεβ 2011

ΠΑΟ - Κάχα Λαμποράλ: Με 76-74 επικράτησαν οι «πράσινοι» των Ισπανών


Ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε αλλά τελικά κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Κάχα Λαμποράλ. Οι «πράσινοι» νίκησαν 76-74 τους Ισπανούς στο ΟΑΚΑ - κορυφαίο τον Αντώνη Φώτση και ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Μάικ Μπατίστ - και βρίσκονται κοντά στην κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο του Τοπ 16 της Ευρωλίγκα.


Εντυπωσιακή εκκίνηση πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στην πρώτη περίοδο χτίζοντας από νωρίς διψήφιο προβάδισμα χάρη σε 8 σερί πόντους του Αντώνη Φώτση. Οι Πράσινοι υιοθετώντας πιεστική περιφερειακή άμυνα εγκλώβισαν στο πρώτο πεντάλπτο την Κάχα Λαμποράλ και εκτόξευσαν την διαφορά στο +11 (14-3).

Σαν πυγμαχικός αγώνας, μία γροθιά ο ένας, μία ο άλλος ήταν η εικόνα και της τρίτης περιόδου στην αρχή της.Ο Παναθηναϊκός ό,τι έφτιαξε με κόπο στην τρίτη περίοδο εξανεμίσθηκε σε δύο λεπτά από τα δύο σερί τρίποντα του Ουέρτας που έφερε το ματς στον πόντο (58-59).

Ο Μπατίστ έσπασε με βολές τέσσερα δεύτερα πριν το φινάλε την ισοπαλία (76-74), αλλά η Κάχα είχε μια ακόμη ευκαιρία. Ο Σαν Εμετέριο διέσχισε ανενόχλητος το γήπεδο και αναπόφευκτα ο Σάτο για να τον σταματήσει έκανε φάουλ. Ο Ισπανός μπορούσε να στείλει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, αλλά υπό το βάρος της πίεση λύγισε!

Ο Παναθηναϊκός με αυτή τη νίκη κρατά την τύχη της πρώτης θέσης στα χέρια του έχοντας μια νίκη περισσότερη από την Κάχα που έχει ηττηθεί στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» από την Λιέτουβος Ρίτας.
Επομένως αν κερδίσει τα δύο παιχνίδια που απομένουν με Λιέτουβους στην Αθήνα και τη Μάλαγα στην Ισπανία, τότε θα αποφύγει την Μπαρτσελόνα και ο δρόμος για το φάιναλ-φορ θα είναι ορθάνοιχτος.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 40-39, 59-50, 76-74.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Περπέρογλου 10 (1), Μπατίστ 12, Φώτσης 22 (3, 11 ριμπάουντ), Σάτο 6, Νίκολας 12 (3), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7, Βουγιούκας 3, Καλάθης.

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Ρίμπας, Χουέρτας 17 (3), Λόγκαν 20 (5), Τελέτοβιτς 9 (2), Μπατίστα 7, Σαν Εμετέριο 19 (4), Σόου 2, Μπάρατς, Μπιέλιτσα.