10 Φεβ 2011

Με... θράσος ανοίγει το Φεστιβάλ Βερολίνου


Με το... θράσος των αδερφών Κοέν ανοίγει σήμερα η 61η Μερλινάλε στο Βερολίνο. Πρόκειται για την ταινία «True Grit» (Αληθινό θράσος), στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τζεφ Μπρίτζες και διεκδικεί δέκα Όσκαρ.

Τα βραβεία της Χρυσής Άρκτου θα...
απονεμηθούν στις 19 Ιανουαρίου από την κριτική επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι η Ιζαμπέλα Ροσελίνι.

H παγκόσμια πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας Κωνσταντίνου Γιάνναρη “Man at sea” θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Friedrichstandt Palast. H ταινία συμμετέχει στο τμήμα Panorama Special και αποτελεί επίσημη επιλογή του Φεστιβάλ.

Ακόμη στο φεστιβάλ θα προβληθεί και η ελληνοαλβανική συμπαραγωγή “Αμνηστία” του Μπουγιάρ Αλιμάνι.

Πολυσυζητημένη είναι η προβολή του ντοκιμαντέρ για τον Μιχαήλ Χοντοκόφσκι, του γερμανού σκηνοθέτη Σιρίλ Τούσι.Η ταινία, που θα προβληθεί την Δευτέρα στο τμήμα Πανόραμα του φεστιβάλ, διηγείται την πορεία του πρώην επικεφαλής του πετρελαϊκού κολοσσού Ioukos, εχθρού του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και περιλαμβάνει μια σπάνια συνέντευξη του Χοντορκόφσκι από τη φυλακή.

Το ντοκιμαντέρ με θέμα τον φυλακισμένο πρώην μεγιστάνα της Ρωσίας εστιάζει στην συμπεριφορά του Χοντορκόσφσκι και τους λόγους που επέστρεψε το 2003 στη Ρωσία.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Σιρίλ Τούσι έχει πέσει θύμα δύο ύποπτων διαρρήξεων. "Κάποιος προσπαθεί να με τρομοκρατήσει και οφείλω να πω ότι το κατάφερε", δήλωσε στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

ΠΗΓΗ: enet.gr