10 Φεβ 2011

Υγεία: Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε, οι αντιδράσεις συνεχίζονται


Εν μέσω πυρών, από το σύνολο της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για την Υγεία.

Σήμερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και...
Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Κουτρουμάνης θα δώσουν σήμερα συνέντευξη Τύπου..

Από το βήμα του κοινοβουλίου, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε λόγο για αποδεκτές αντιδράσεις, αλλά και απαράδεκτη κατάσταση ενός πολιτικού συστήματος που θέλει και δεν μπορεί για το φόβο του πολιτικού κόστους. 

"Ρωτήσαμε τον πολίτη που στέκεται στην ουρά από τις 4 τα ξημερώματα; Ρωτάμε μόνο τους γιατρούς γιατί και η Βουλή είναι Βουλή συντεχνιών και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε", τόνισε ο υπουργός.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν  από 11 π.μ. έως 3 μ.μ. τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, ύστερα από την 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν έως και την Παρασκευή, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) προκειμένου να προβεί σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης, ενώ στις 8 το πρωί  πραγματοποιήθηκαν  ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα ταμεία είσπραξης του «πεντάευρου» με συμβολικό κλείσιμο των ταμείων και δωρεάν εξέταση των ασθενών για δύο ώρες.

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν, επίσης, σήμερα οι συνταξιούχοι στο Σύνταγμα, εκφράζοντας τη δυσφορία τους για την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας ενώ, παράλληλα, ζητούν καλύτερες συντάξεις και βελτίωση στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Προς εκτόνωση οδηγείται η κόντρα μεταξύ φαρμακοποιών και υπουργείου Υγείας καθώς οι τροπολογίες που κατατέθηκαν, λίγες ώρες πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την υγεία, φαίνεται να ικανοποιούν τους φαρμακοποιούς όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά και το θέμα των συστεγάσεων των φαρμακείων. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις. Τα φαρμακεία σήμερα θα είναι ανοικτά.