10 Φεβ 2011

Η Εθνική με συνταγή ...Ότο και γκολ Φετφατζίδη


Με συνταγή ...'Οτο Ρεχάγκελ, που τιμήθηκε από την ΕΠΟ πριν από το ματς, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε (1-0) τον Καναδά στο “AEL FC Arena” της Λάρισας.

Στην πρώτη εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μέσα στο 2011, ο Γιάννης Φετφατζίδης πέτυχε...
στο 63ο λεπτό το παρθενικό του γκολ με τα γαλανόλευκα χρώματα. Στο 69' αποχώρησε με τραυματισμό ο Μήτρογλου. Το πρώτο επίσημο ματς της Εθνικής το 2011 είναι στη Μάλτα στις 26 Μαρτίου.

Με ένα κράμα από παλαιούς και νέους (ηλικιακά) ποδοσφαιριστές
, η Εθνική ομάδα δεν μπόρεσε στο πρώτο ημίχρονο να βρει το ρυθμό της και περιορίστηκε σε βαρετό και ανούσιο παιχνίδι στο χώρο του κέντρου.
Όπως τον ...παλιό καλό καιρό με Ρεχάγκελ, δεν πήρε πολλά ρίσκα, αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά παράλληλα φρόντιζε να είναι σοβαρή και πειθαρχημένη ανασταλτικά. Ο αντίπαλος βεβαίως ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου, μια ομάδα που την αποτελούσαν περισσότερο αθλητές παρά ποδοσφαιριστές.

Ο Σάντος επέλεξε το 4-3-3 με τριάδα στην επίθεση τους Σαλπιγγίδη (δεξιά), Λυμπερόπουλο (στην κορυφή), Φετφατζίδη (αριστερά) και στα χαφ μπροστά από Κατσουράνη, τους Καραγκούνη και Νίνη.

Με 4 αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και ιδίως με την είσοδο του Μήτρογλου, δόθηκε μια ώθηση επιθετικά, χάρη και στη βελτίωση του Φετφατζίδη που πήρε αρκετές πρωτοβουλίες και με τις περίτεχνες ενέργειες του ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα. Ο 20χρονος άσος του Ολυμπιακού, στην τέταρτη εμφάνιση του με την Εθνική, σκόραρε για πρώτη φορά, καθώς εκμεταλλεύτηκε λάθος Καναδού αμυντικού και πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Συμπερασματικά η Εθνική έδειξε δυο πρόσωπα. Πολύ κακή στο πρώτο μέρος, εμφανώς βελτιωμένη στο δεύτερο όταν προσπάθησε να παίξει οργανωμένα και σαφώς πιο επιθετικά.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης (46' Χαλκιάς), Τοροσίδης (46' Βύντρα), Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Κατσουράνης (46' Καφές), Καραγκούνης, Νίνης, Σαλπιγγίδης (46' Μήτρογλου, 69' Μήτρογλου), Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος (61' Κονέ)
 
ΚΑΝΑΔΑΣ (Στίβεν Χαρτ): Μπόργιαν, Πίτερς, Καν, Γιάνκοβιτς, Τζόνσον (82' Πασέκο), Τζάκσον (66' Έντγκαρ), Χάτσινσον, Ντε Ροζάριο, Σίμσον (78' Ρίκετς), Όσεαν (49' Φρεντ)

ΠΗΓΗ: enet.gr