1 Φεβ 2011

Απαιτούν η Περαχώρα να μπει στην .."μαρκίζα"!


Την πρώτη συνεδρίασή του πραγματοποίησε  την Παρασκευή το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Περαχώρας υπό την προεδρεία του κ. Γεώργιου Μπάκου.
Πρώτο από τα θέματα που συζήτησε το συμβούλιο καθώς και πρώτη προτεραιότητά του ήταν η κατάθεση της αίτησης για τροποποίηση του ονόματος... του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων με την προσθήκη στην ονομασία και της περιοχής της Περαχώρας.Προκειμένου βεβαίως   να προωθηθεί το θέμα θα πρέπει να αποφασίσουν την αίτηση τα Συμβούλια Δημοτικών Ενοτήτων Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρωνώστε ώστε το αίτημα να τεθεί  προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου διευρυμένου Δήμου.
Από την στιγμή που η τροποποίηση του ονόματος θα ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο τότε προωθείται η αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών και την Επιτροπή Τοπωνυμιών, η οποία όπως τόνισε ο κ. Μπάκος δυστυχώς δεν έχει ακόμη συσταθεί.
Το ξεκίνημα των Περαχωριτών είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό!Πάνω απο όλα τα προβλήματα του νεοσυσταθέντος δήμου η ένταξη του ονόματος της Περαχώρας!
Έχω την αίσθηση πως στο τέλος θα το πετύχει,εδώ εκλέγει δημάρχους,αλλά με όλο τον σεβασμό στην τοπική κοινωνία και στις επιθυμίες της είναι παρατραβηγμένο !Δεν υπάρχει πουθενά δήμος με όνομα "σιδηρόδρομο"!Άντε τώρα να εξηγήσεις στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα γιατί να μην διεκδικήσουν το δικό τους "βαγόνι"!
Αλλά αγαπητοί μου ,στο τέλος ο δήμος θα έχει ένα όνομα και σίγουρα ένα γεωγραφικό προσδιορισμό στον επισκέπτη!Το Λουτράκι!