1 Φεβ 2011

Ο Καλλικράτης έφερε εργασιακή ειρήνη στους δήμους


«Εργασιακή ειρήνη» με τους εργαζόμενους στους δήμους διασφάλισε το υπουργείο Εσωτερικών μετά την υπογραφή της ΣΣΕ με την ΠΟΕ-ΟΤΑ με καθυστέρηση πλέον των δύο μηνών από την αρχική προφορική συμφωνία..
στις 23 Νοεμβρίου με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο.
Η καθυστέρηση οφειλόταν.. στις συνεχείς υπαναχωρήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Προφανώς το τελευταίο πράγμα που ήθελε το υπουργείο ήταν (τις επαπειλούμενες) απεργιακές κινητοποίησεις στους δήμους, την ώρα που ο "Καλλικράτης" κάνει το πρώτα του βήματα.

Τι παίρνουν οι εργαζόμενοι με τη ΣΣΕ

Με τη ΣΣΕ μεταξύ άλλων αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου στα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικής Μέριμνας και ΑΜΕΑ που μεταφέρθηκαν στους ΟΤΑ το 2005, 2006 και 2007 (άρθρο 16), στους εργάτες που κατατάσσονται στα τεχνικά ημερομίσθια (άρθρο 5Γβ), ενώ επεκτείνονται τα πλασματικά μισθολογικά κλιμάκια σε ειδικότητες που υπάγονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (άρθρο 21).
Να σημειωθεί ότι η ΣΣΕ υπεγράφη από τον πρόεδρο της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο και τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, κατατέθηκε αυθημερόν στο υπουργείο Εργασίας και ισχύει από 1/1/2010

AFTDIOIKISI.GR