1 Φεβ 2011

Τι άραγε θα απαντήσει η κυρία υπουργός στον βουλευτή;



Aναφορά κατέθεσε στην βουλή ο Άγγελος Μανωλάκης για το θέμα της   διάβρωσης  του παραλιακού μετώπου Κορινθίας.
Ο βουλευτής γνωστοποιεί στους αρμοδίους υπυοργούς Τ. Μπιρμπίλη, Δ. Ρέππα και Μ.Χρυσοχοίδη για τα... προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραλιακή Κορινθία..

και σημειώνει:
" Με σειρά ερωτήσεων μου έχω επισημάνει την ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος και τη γενναία χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων.
Σύμφωνα και με πρόσφατη επιστολή του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, την οποία και σας επισυνάπτω, η κατάσταση το τελευταίο διάστημα λόγω και των θυελλωδών ανέμων έχει γίνει απελπιστική.
Δεδομένου ότι ένα τόσο σημαντικό έργο θα μπορούσε να ενταχθεί στον προγραμματισμό των Υπουργείων σας, θα ήθελα να με ενημερώσετε αναφορικά με τους τομείς αρμοδιοτήτων σας για τα θέματα που καταγράφονται στην εν λόγω επιστολή."

Εαν κάποιος πιστεύει πως θα κινηθεί κάτιεντυπωσιακό  αυτή την εποχή είναι τουλάχιστον αφελής..

Μήπως θυμάστε πως αρχές του 2010 οι ταγοι μας εδώ δεν γνωρίζαν ποιος ήταν ο αρμόδιος υπουργός για την διάβρωση; Το πιο τραγικό ήταν πως δεν το γνώριζαν τότε και οι αρμόδιοι εαν είναι πράγματι οι καθ ύλην " αρμόδιοι" για το θέμα! Κι όταν τέλος πάντων ξεκαθαρίστηκαν τα χαρτοφυλάκια ,έγινε εκείνο το ραντεβού με την Μπιρμπίλη ,η οποία κατείχε το θέμα και τα έχασαν οι δήμαρχοι απο τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και την γνώση του προβλήματος απο την υπουργό..Η οποία έδειχνε και αποφασισμένη να προβεί σε κινήσεις ..Οι οποίες θα ανακοινώνονταν σε άλλο ραντεβού εντός 15 ημερών!Ο καιρός πέρασε ,η διάβρωση εξακολουθούσε να τρώει ό,τι βρει στο διάβα της ,τα σπίτια αρχίζουν και γκρεμίζονται ,αλλά το ραντεβού δεν έγινε ποτέ..Και οι ανακοινώσεις ποτέ δεν ήλθαν!

Τι άραγε θα απαντήσει η υπουργός στον βουλευτή ;