1 Φεβ 2011

Νεες 24ωρες απεργίες των φαρμακοποιών - Κόβουν την πίστωση στα ταμεία


Nέες εικοσιτετράωρες απεργίες την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί.Oπως ανακοίνωσε μετά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου νέες αποφάσεις.. για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, θα ληφθούν, την προσεχή Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θ. Αμπατζόγλου, επανέλαβε τα αιτήματα του κλάδου για την απόσυρση ή τροποποίηση των σημείων του ν/σχ που αφορούν τα πληθυσμιακά κριτήρια, την ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το εξοντωτικό ωράριο λειτουργίας και την ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία.

«Ζητάμε να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι φαρμακοποιοί προσβλέπουν σε συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου, όπως σημείωσε, «να βρεθεί μια λύση που να αποσκοπεί πραγματικά προς όφελος του έλληνα ασφαλισμένου και του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης».

Aπό αύριο οι φαρμακοποιοί σταματούν επίσης να εκτελούν με πίστωση συνταγές ασφαλιστικών ταμείων, μεταξύ αυτών και του ταμείου του Δημοσίου, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει τηρηθεί η δέσμευση για την έναρξη αποπληρωμής των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία.


NEWSIT