12 Φεβ 2011

ΝΔ: Βλέπει πρόωρες και απαρνείται τη συναίνεση

  
«Επικοινωνιακά τεχνάσματα» θεωρούν στη Ρηγίλλης τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για συναίνεση με στόχο την έξοδο από την κρίση, τις οποίες συνδέουν ευθέως με την προοπτική πρόωρων εκλογών. Η συγκεκριμένη θέση ενισχύει τους υψηλούς «αντιμνημονιακούς» τόνους από... τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

H συζήτηση περί πρόωρων εκλογών «φούντωσε» εκ νέου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τις προάλλες, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε λόγος για συναίνεση ανάμεσα στα κοινοβουλευτικά κόμματα, που θα οδηγούσε στην κατάρτιση 3ετούς προϋπολογισμού μετά το τέλος της θητείας της σημερινής κυβέρνησης.

Στη ΝΔ εκφράζουν την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «έχει λάβει τις αποφάσεις της και επιδιώκει άλλοθι για την αποτυχημένη πολιτική της». Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη:

«Επί ένα χρόνο προσφέρουμε συνεχείς προτάσεις στην κυβέρνηση. Με ελάχιστες εξαιρέσεις μέτρων, τα οποία και αυτά τα πήρε με τεράστια καθυστέρηση, ο κ. Παπανδρέου ακολουθεί μια πολιτική ασφυξίας, που διαλύει και την οικονομία και τον κοινωνικό μας ιστό. Είναι, επομένως, παράλογο, αν όχι κωμικό, να δηλώνει η κυβέρνηση ότι θα μας καλέσει για να ακούσει τις απόψεις μας. Τις προτάσεις μας τις ξέρει. Αν θέλει και αν μπορεί, ας τις ακολουθήσει».

Πάντως, οι υψηλοί τόνοι από τη Ρηγίλλης φαίνεται να προκαλούν τη δυσαρέσκεια στελεχών της παράταξης. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του κ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη (ρ/σ Flash), σύμφωνα με τις οποίες δεν αποδίδει η «αντιμνημονιακή» τακτική την οποία έχει επιλέξει ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr