30 Ιουλ 2021

Ο Νίκας και η …ρητορική του περί «αριστεράς» - Άγνωστη λεξη το ΚΚΕ στις αντιτατουλικές διαλέξεις στο Π.Σ



Του Νίκου Φλαούνα

Ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας, πολλές φορές μιλώντας στο Περ. Συμβούλιο, αρχίζει λέγοντας πως για το θέμα που συζητούν δεν έχει να πει πολλά, όμως (όπως τονιζει) θα μιλήσει … πολιτικά!

Έτσι αρχίζει μια εξαιρετικά διασκεδαστική … ακρόαση!

Κατ´ αρχήν θυμίζει πως είναι «δημοκράτης», πως είναι δεξιός (φιλελεύθερος ξεχνώντας το… νεό ) και αναλώνεται σε θέματα που δεν ξέρει ή που φοβάται να αναφέρει!

Αναφέρομαι στα περί αριστεράς τα οποία λέει.

Σέβεται (λέει) τους αριστερούς, τους καταλαβαίνει αλλά ΔΕΝ συμφωνεί ιδεολογικά μαζί τους.

ΠΟΤΕ δεν έχει αναφερθεί στους κομμουνιστές. Απλά τους ομαδοποιεί όλους με τον όρο "Αριστερά" αφού η πολιτική του  (κατά τον ίδιο) ρητορεία  δεν έχει να κάνει με την αριστερά και τα συναισθήματα  που τρέφει γι’αυτην!

Η αναφορά του κ. Νίκα στο ΚΚΕ είναι φαρμάκι στο στόμα του. Προτιμά το «αριστεροί» και ας αναφέρεται στον εκπρόσωπο της παράταξης του ΚΚΕ Νίκο Γόντικα.

Λοιπόν ούτε η αριστερά τον ενδιαφέρει ούτε αν είναι ο Γόντικας κομμουνιστής.

Τον ενδιαφέρει μόνο να διατηρεί το …αντιΤατουλικό στοιχείο ζωντανό μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έξω από αυτό, ας κάνουν ότι θέλουν. 

Το πρόβλημά του είναι ο Τατούλης και τα στελέχη της παράταξής του!

Γι' αυτό και ο Πρόεδρος του Π. Σ κ. Σκαντζός δεν διακόπτει τον …ομιλούντα «πολιτικά» κ. Νίκα που είναι εκτός θέματος όπως συνεχώς κάνει με τους άλλους ομιλητές. Εδώ ανέχεται τις θεσμικές προσβολές του Περιφερειάρχη προς αυτόν καθώς και τις υποδείξεις που του κάνει φανερά, σ’αυτο θα κολλήσει ….!

Το ωραίο είναι πως ο Νίκας δήλωσε έκπληκτος όταν ένας πρώην πρόεδρος του Π. Σ είπε πως ο Τατούλης του έλεγε σε μεταξύ τους συζητήσεις ποια θέματα θα φέρνει στο Π. Σ, ενώ ο ίδιος το κάνει με «δημοκρατικό» τρόπο εν ώρα …συνεδρίασης και το ανέχεται ο αυτοαποκαλούμενος δημοκράτης κ. Σκατζός.

Μια άλλη πολική ρητορεία του Νίκα είναι πως παραδέχεται τις καθαρές πολιτικές θέσεις και όχι τις αυτοδιοικητικές συνθέσεις. Καρφί για την παράταξη Τατούλη .

Φυσικά ο ίδιος στα ψηφοδέλτιά του ως υποψήφιος Δήμαρχος είχε μέσα πασόκους, ΛΑΟΣ, ακροδεξιούς κα.

Ακόμη και εναντίον ΝΔκρατών είναι ο Νίκας αφού δεν είναι …Μητσοτακικοί!

Καλύτερα και για το καλό του κ. Νίκα, να τον διακόπτει ο πρόεδρος του ΠΣ όταν επιχειρεί να μιλήσει ξανά πολιτικά και εκτός θέματος.

Όσο για την αποδοχή από τους κομμουνιστές και τους αριστερούς το… τσουβάλιασμα των αναφορών του Νίκα είναι δικό τους θέμα.

Υ. Γ. Η κορνίζα που παρήγγειλε ο Νίκας (η οποία προφανώς θα είναι ενσταντανέ του ίδιου με τον Μητσοτάκη, θα αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Περιφέρειας ή θα την πάρει μαζί του;