7 Δεκ 2010

Ανάστατο για άλλη μια φορά το Νοσοκομείο Κορίνθου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας διαδικασίας και πρακτικής στο χώρο του Νοσοκομείου που “τρομάζει” όχι μόνο γιατί έρχεται από το μακρινό παρελθόν, αλλά και γιατί αυτό το παρελθόν σηματοδοτεί και προβάλλεται ως άμεσο μέλλον που μας περιμένει. Πρόκειται για τα τεκταινόμενα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, ομόφωνα αποφασίζει και καταγγέλλει:
Την Διοικήτρια του Νοσοκομείου, μέλη του ΔΣ, για κινήσεις παρέμβασης στην αυτόνομη λειτουργία του Σωματείου (πρωτοφανή για τα χρονικά και την ιστορία του συλλόγου), ξεπερνώντας κάθε όριο αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς, για κριτική που ασκήθηκε σε δημόσιες αναφορές, για έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στην ΜΕΘ, έλλειψη ιατρών στην Παθολογική κλινική (υποχρέωσαν ιατρό να εφημερεύσει 5 συνεχής ημέρες…..), έλλειψη ιατρών στην  Μαιευτική κλινική,  ελλείψεις που διαχρονικά εδώ και χρόνια επισημαίνουμε.
Το δικαίωμα μας να μιλάμε και να εκφραζόμαστε ελεύθερα δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν, πολύ περισσότερο με την Διοίκηση του Νοσοκομείου (όπως και με τις προηγούμενες) που συνολικά είναι υπεύθυνες για την σημερινή κατάντια του.
Σε κάθε περίπτωση σύσσωμο το Σωματείο και οι εργαζόμενοι θα αποκρούσουν αυτές τι επιθέσεις και θα επιβάλλουν απόλυτο σεβασμό στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, όπως εξάλλου προβλέπεται από το Ν 1264/82 και έχουν κατακτήσει με μακροχρόνιους αγώνες.
Τέλος καλούμε την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν να παρέμβει άμεσα, έτσι ώστε να πάψουν στο Νοσοκομείο Κορίνθου, οι απειλές κατά αυτών που εκφράζουν δημόσια γνώμη και κριτική.