7 Δεκ 2010

Χριστούγεννα στην Κόρινθο με τα χρυσα λαμπιόνια!



Στολίστηκε η Κόρινθος ,με χρυσά τα λαμπιόνια .Τα περσινά δηλαδή και προπέρσινα.Η διαφορά είναι πως δεν έκανε τσιγγουνιές στο ρεύμα και στο λαμπιόνι λόγω  της οικονομικής  κρίσης ..Όλα θα είναι όπως πέρυσι ,να μας θυμίζουν τα τελευταία ανέμελα Χριστούγεννα της ζωής μας. ...


 Τα φετεινά, που  προμηνύονται άκρως μελαγχολικά,θα επενδυθούν με ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη ,για να γεμίσει η πόλη  απο  παιδικές φωνές και αθώα ουρλιαχτά έκπληξης !
Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ετέθη στην εφαρμογή ανύψωσης του ηθικού των πολιτών χθες βράδυ και πεισματικά θα παραμείνει φρουρός ελπίδας και ονείρου, πασπαλισμένου με ζάχαρη άχνη..
Οι πληροφορίες μας επιμένουν πως η πόλη θα γεμίσει φυσικά έλατα  αιφνιδίως ,μεταφέροντας την αίγλη των ευρωπαικών πρωτευουσών ..Ελπίζουμε "στην λεβεντιά τους " κι όχι στην μαδημένη τους μιζέρια. 
Τα περιμένουμε όλα αυτά ,γιατί η ζωή μας οδηγεί στους πεζόδρομους και η διασκέδασή μας μόνο στα καφέ..Εκεί που θα συναντηθούμε όλοι ,θα ευχηθούμε άπαντες και θα σφίξουμε τα χέρια μήπως κι αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας..Κάπου εκεί, στις δωρεάν εκδηλώσεις του δήμου, ενδεχομένως να χαμογελάσει το χειλάκι μας ,να σκορπίσει η σκέψη μας  και να αναπτερωθεί το ηθικό μας ,αφου θα είμαστε όλοι μαζί. Ελπίζω ,όμως, πως με κάποιο τρόπο, ο δήμος θα έχει σκεφθεί και τους ανήμπορους ,τους άπορους και θα συνδράμει στα γεύματα αγάπης ,θα τους απλώσει τα χέρια και θα τους ζεστάνει τη ψυχή..