17 Μαρ 2021

Ετοιμάζεται και για τρίτη κλινική COVID -19 το Νοσοκομείο Κορίνθου


Tης Τζένης Σουκαρά

 Όπως δείχνουν και τα σημερινά αποτελέσματα του ΕΟΔΥ η εβδομάδα που διανύουμε είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Φαίνεται εξάλλου από τους αριθμούς .Τις εισαγωγές, τους διασωληνωμένους..

και το καθυστερημένο τελεσίγαφο του υπουργού Υγείας προς τις ιδιωτικές κλινικές.

Το Σύστημα Υγείας δεν πιέζεται απλώς βαδίζει πλέον σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης.Άσχετα αν μας το μπερδεύουν με την αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη άρση μέτρων.Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Κρίσιμες ώρες και για το νοσοκομείο Κορίνθου και το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει καθημερινά μάχες και το οποίο μέχρι στιγμής έχει σταθεί εξαιρετικά και στο ύψος των περιστάσεων.Και οι δυο κλινικές Covid 19 είναι ασφυκτικά γεμάτες (πάνω από 50 ασθενείς νοσηλεύονται) και στην ΜΕΘ έχει προστεθεί ακόμα 1 κρεβάτι. (6) .Μετά το αποψινό διάγγελμα Κικίλια όλα δείχνουν πως και το Νοσοκομείο Κορίνθου θα προχωρήσει και σε τρίτη κλινική covid 19 ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες και της Κορινθίας που βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνες τις περιοχές που δοκιμάζονται πολύ αλλά και στις ανάγκες που παρουσιάζονται σε όλη τη χώρα. 

Προπάντων όμως να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των Κορινθίων πολιτών.Τα κρούσματα στην Κορινθία εξακολουθούν να είναι σε υψηλά επίπεδα.Εκτός της Κορίνθου, φαίνεται να έχουν πρόβλημα αυτές τις ημέρες Περαχώρα, Αγιοι Θεόδωροι, Εξαμίλια και  Αθίκια.Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται και πάλι στην Βόχα, κυρίως στις περιοχές Βραχατίου και Ζευγολατιού. 

Οι εκκλήσεις των ιατρών είναι αυτές τις ημέρες και μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας να περιορίσουμε όλοι τις κινήσεις μας, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση που διαμορφώνεται.