17 Μαρ 2021

Προαναγγελία Μητσοτάκη για χαλάρωση μέτρων

 

«Το τρίτο κύμα της πανδημίας θα αρχίσει να επιπεδώνεται στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες 48 ώρες, για την...

στρατηγική σταδιακή επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο CNN, αναφέροντας παράλληλα ότι «τα νοσοκομεία της χώρας είναι σε πίεση, αλλά το χειριζόμαστε».

«Όλοι είμαστε κουρασμένοι και έχουμε περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες. Η Ελλάδα θεωρείται όμως από τις χώρες, που τα πήγαν καλά στη διαχείριση της πανδημίας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, για να επισημάνει, ότι «η χώρα μας θα είναι ανοιχτή το καλοκαίρι για τους τουρίστες».

«Είμαστε πολύ εξαρτημένοι από τον τουρισμό, περιμένουμε καλύτερη τουριστική σεζόν το καλοκαίρι, έχουμε όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα, για να έχουν μια καλή εμπειρία στη χώρα μας», ανέφερε σχετικά. Παράλληλα, όσον αφορά την πρόταση για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια εντός της ΕΕ, δήλωσε, ότι «έπρεπε να βρεθεί ένα τέτοιο μέσο, για να γίνουν πιο εύκολα τα ταξίδια και περιμένω αυτά τα πιστοποιητικά να καθιερωθούν».

Επίσης, όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca και την αναστολή χρήσης του από πολλά κράτη, ο πρωθυπουργός είπε: «Περιμένουμε την απόφαση του EMA αύριο, και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε, με ότι έχει πει για το εμβόλιο αυτό».

Τέλος, αναφερθείς στην έκδοση του 30ετούς ομολόγου δήλωσε, πως, «πριν δύο χρόνια δεν θα το διανοούνταν κανείς, να μιλάμε για 30ετες ομόλογο. Η Ελλάδα όμως επιστρέφει και αφήνουμε την κρίση πίσω».