9 Δεκ 2020

Τράκαραν στο εξοχικό του Αλέξη Τσίπρα


Η επιχείρηση κατασυκοφάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το εξοχικό του στη Λαυρεωτική απέτυχε παταγωδώς.

- Ο ίδιος έδωσε όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα

και αποδείχθηκε ότι το παραμύθι δεν έχει δράκο. Μένουν μόνο ειρωνείες για χαμηλό μίσθωμα και πονηρά υπονοούμενα που ρίχνουν ακόμη πιο χαμηλά το επίπεδο των επιθέσεων της ΝΔ.

- Ο Κ. Μητσοτάκης δεν δίνει κανένα στοιχείο στη δημοσιότητα σχετικά με την τεράστια ακίνητη περιουσία του, παρά την πρόκληση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συντηρώντας την αδιαφάνεια γύρω από τον πλούτο του.

- Η Ντόρα Μπακογιάννη διαφοροποιήθηκε καθαρά και θαρραλέα από τη χυδαιότητα σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνοντας μόνο το αδελφό της στον κατήφορο της λάσπης.

- Οι δημοσιογράφοι που εκτέθηκαν για fake news, επιμένουν να συκοφαντούν, χωρίς να παρουσιάζουν κανένα στοιχείο αποδεικνύοντας πολιτική εμπάθεια και πρόθεση ηθικής εξόντωσης του Αλ. Τσίπρα.

Το φιάσκο με τη βίλα προκαλεί αμηχανία ακόμη και στο στρατόπεδο της κυβέρνησης.

H εφημερίδα «Καθημερινή» έχει μόνο έναν μικρό τίτλο στην πρώτη σελίδα της για τη «μετωπική», τόσο ουδέτερα στέκεται, ενώ ακόμη και τα «ΝΕΑ» που πρωταγωνίστησαν στη δολοφονία χαρακτήρα του Αλ.Τσίπρα έχουν πρώτο θέμα σχετικά με το εμβόλιο και δεύτερο θέμα τα «νέα ερωτήματα μετά την παραδοχή Τσίπρα».

Το συμπέρασμα είναι, ότι η πιο άθλια μέχρι τώρα επίθεση της κυβέρνησης στον βασικό πολιτικό αντίπαλο του Κ. Μητσοτάκη κατέρρευσε. Ο πρωθυπουργός απέδειξε, ότι είναι ικανός για τα πάντα, προκειμένου να διασφαλίσει την εξουσία του χωρίς καμία ηθική αναστολή. Και ότι δεν ξέρει να χάνει. Αρνείται την ήττα και συνεχίζει να δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή με φανατισμό και μίσος.

Με ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου δεν υπάρχουν πια κανόνες στο πολιτικό παιχνίδι. Ολα τα χτυπήματα είναι θεμιτά και όλα επιτρέπονται. Η κομματική ιδιοτέλεια υπερισχύει κάθε άλλης αναγκαιότητας. Και δεν υπάρχει φρένο στην κάθοδο. Ο πάτος δεν είναι πια όριο. Υπάρχει συνεχώς πιο κάτω. Τα πάντα αλέθονται στην κρεατομηχανή που τίθεται σε λειτουργία για την εξαφάνιση του «εχθρού». Και όποιος αντέξει. 

Περισσότερο από την αντοχή των θυμάτων ενδιαφέρει η αντοχή των θεσμών. Και ως προς αυτό η τελική κρίση δεν έχει γίνει ακόμη.


ΠΗΓΗ: tvxs.gr


Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους, χωρίς να συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψη του Jenny΄s world