16 Αυγ 2020

Φιέστες χωρίς σχέδιο μέχρι που βγήκαν οι μάσκες


Την ώρα που η προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ επιχειρούσε να πείσει την κοινή γνώμη, ότι για την έκρυθμη κατάσταση με την πανδημία, ευθύνεται η "νεολαία", ο...


πρωθυπουργός της χώρας παρακολουθούσε το συνωστισμό και τους πιστούς που κοινωνούσαν μέσα σε εκκλησία, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έβγαζε τη μάσκα για να ασπαστεί μια εικόνα. Τα όρια του ανορθολογισμού και της υποκρισίας στην Ελλάδα αποτυπώνονται στις δύο σουρεαλιστικές εικόνες. 

Οι κορυφαίοι πολιτειακοί παράγοντες, στην πράξη, παραβιάζουν ή αδιαφορούν για τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης από την πανδημία, την ίδια ώρα που νουθετούν ή επιπλήττουν τους πολίτες. Και όσο η κατάσταση χειροτερεύει, τόσο οι αρμόδιοι αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το φιάσκο, μήπως και αποτρέψουν την καταστροφή.

Οι καθημερινές αποκαλύψεις δεν τους πτοούν, όμως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Τις πύλες εισόδου της χώρας υπολογίζεται ότι πέρασαν το μήνα Ιούλιο (όταν χάθηκε ο έλεγχος) 2 εκατ. τουρίστες, ενώ τα συνολικά τεστ που έγιναν εκεί, δεν φαίνεται να ξεπερνούν για το ίδιο διάστημα τα 15.000. Αυτό και μόνο αρκεί. 

Στη χώρα τον Ιούλιο επιτρεπόταν σχεδόν οτιδήποτε και η κυβέρνηση υποχωρούσε στις απαιτήσεις των πάντων. Από τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς που φέρνουν τουρίστες από επιβαρυμένες χώρες χωρίς τεστ,  τους πλοιοκτήτες που έχουν πληρότητα 85% στα πλοία, τις αεροπορικές που έχουν πληρότητα σχεδόν 100% στα αεροπλάνα, την Εκκλησία που εξαιρείται από όλα τα μέτρα, μέχρι τον κάθε τοπικό κομματάρχη που θέλει να εμφανιστεί στο πανηγύρι του χωριού του. 

Άρα, όσα μέτρα και αν ληφθούν στις... 17 Αυγούστου, όσο και αν επιστρατευτεί όψιμα το θεώρημα της απείθαρχης νεολαίας, όσο και αν "μαγειρεύονται" πλέον τα κρούσματα στα νησιά, οι εξελίξεις έχουν προδιαγραφεί. 

Οι φιέστες και τα ρομαντικά τριήμερα της κουστωδίας του Μαξίμου στη Σαντορίνη, όταν τα ΜΜΕ υμνούσαν το "Μωυσή" και οι επιτελείς του σχεδίαζαν επηρμένοι πρόωρες εκλογές, είναι πια πολύ μακριά. 
Με αρκετή αλαζονεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε από τη Σαντορίνη στο CNN, ότι υπάρχει "ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού". 
Η συνέχεια είναι γνωστή... 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr