16 Αυγ 2020

Υποψήφιο το Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου για το βραβείο "Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς"


Μια σημαντική υποψηφιότητα για το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, αυτή για το Ευρωπαικό Μουσείο της χρονιάς 2020  ,έρχεται να τονίσει, ότι οι ανακαινίσεις μουσείων, που ακολουθούν τα σύγχρονα μουσειακά πρότυπα και τη σύγχρονη μουσειακή αντίληψη, έχει να κάνει με την...


ενσωμάτωση ψηφιακών εφαρμογών στις αίθουσες που πλεον έχουν μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό αλλά και στους κριτικούς.

Ο θεσμός του European Museum of the Year Award (EMYA) θεσπίστηκε  το 1977 και  τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο στόχος τουθεσμού είναι να βραβεύει κάθε χρόνο την καλύτερη μουσειακή πρακτική στην Ευρώπη και να ενθαρρύνει τις καινοτόμες δράσεις στην κοινωνία των μουσείων.

Το  βραβείο για «Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς 2020» απονέμεται κάθε χρόνο στην ετήσια διάσκεψη του EMF, σε μουσεία που άνοιξαν πρόσφατα ή σε μουσεία με πρόσφατα ανακαινισμένες εκθέσεις. Το 2020 η ετήσια διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Κάρντιφ της Ουαλίας, από τις 29 Απριλίου ως τις 2 Μαΐου.

Τα μουσεία που διεκδικούν το  βραβείο, το οποίο θα βοηθήσει στην αναγνωρισιμότητά τους καθώς και στη βιωσιμότητά τους, είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου και το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού, στη Λευκάδα.