16 Αυγ 2020

Νοσοκομείο αναφοράς: Aναφορά στους δικούς μας


Eπιμένει ο Π. Νίκας, μάλλον χωρίς ανταπόκριση, για την δημιουργία νοσοκομείου αναφοράς στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα υποδεικνύει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. 
Δεν γνωριζουμε τις κινήσεις του Περιφερειάρχη, πέραν των δηλώσεων, και κάποιου αιτήματος...


που έγινε σε καθηγητές ιατρούς του Νοσοκομείου του Ρίου για συνεργασία.
Από την άλλη ο κ. Κικίλιας έχει δηλώσει την διαφωνία του και ίσως και την δυσφορία για τούτο.
Αφού η κυβέρνηση μάλλον αρνείται να κάνει νοσοκομείο αναφοράς ή μάλλον ο κ. Νίκας το αιτείται με λάθος τρόπο, γιατί δεν αρχίζει να πιέζει προς πάσα κατεύθυνση για τα αυτονόητα;Να ρωτήσει ο Περιφερειάρχης που αγνοείται από κυβερνητικούς παράγοντες και να βάλει και τους δημάρχους στην υπόθεση,  να απευθύνουν ερωτήματα προς τους κυβενρητικούς  βουλευτές:

α)Γιατί  δεν προστέθηκε ούτε μία κλίνη εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της Καλαμάτας, της Τρίπολης και της Κορίνθου που διαθέτουν κλίνες ΜΕΘ, ενώ θάλαμος αρνητικής πίεσης δεν υπάρχει σε κανένα από τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

β)Υπάρχουν παθολόγοι στα νοσοκομεία μας; Υπάρχουν  ελλείψεις σε προμήθεια υγειονομικού υλικού (γάντια, μάσκες, στολές κλπ) με τον κίνδυνο να βρεθούν απροετοίμαστοι και απροστάτευτοι οι υγειονομικοί, όπως στην αρχή της επιδημίας;


"Εστω και τώρα δεν είναι αργά να προχωρήσει η θεσμοθέτηση νοσοκομείου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέτρο απολύτως απαραίτητο για μια Περιφέρεια που έχει δύο δομές φιλοξενίας μεταναστών, πολλούς καταυλισμούς ρομά, αλλά και σημαντικό αριθμό αλλοδαπούς εργάτες γης.

Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει, έστω και τώρα, η κατάλληλη υποδομή να φιλοξενήσει κρούσματα, ιδιαίτερα ανθρώπους που είναι φτωχοί και έχουν ανάγκη περίθαλψης στον τόπο τους” λέει ο Περιφερειάρχης. 

Εκτός των λόγων, σημασία έχουν οι πράξεις. Όπως αυτή την στιγμή δοκιμάζεται η κυβέρνηση, δοκιμάζεται και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Διότι όταν έχεις αίτημα και θεωρείς πως έχεις και δίκιο , δεν περιμένεις την επέλαση του κορωνοιού για να πεις πως δικαιώθηκες.Πρέπει και να προωθήσεις το αίτημα για έχεις αποτέλεσμα. 

Ποιες οι ενέργειες λοιπόν  του κ. Νίκα προς την κατεύθυνση αυτή, εκτός από το να κάνει δηλώσεις στα φιλικά του κανάλια; 
Αυτό θα έπρεπε εξ αρχής να πάρει την μορφή καμπάνιας, κοινού αιτήματος και απαίτησης των Πελοποννησίων. Όταν η είδηση δεν βγαίνει πέρα "την αυλή μας",κυριολεκτικώς και μεταφορικώς,  τίποτα δεν γίνεται.