20 Ιουλ 2020

A. Παπακυριάκος: Η κορωνίδα του τουρισμού του δήμου μας, το Βραχάτι, παραμένει ένας ασφαλής προορισμός


Η φετινή έκδοση του τουριστικού και επιχειρηματικού οδηγού για το Βραχάτι , είναι γεγονός. Είναι μια καινοτόμα πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και επιδιώκει να στηρίξει τις επιχειρήσεις της πόλης του Βραχατίου αλλά και της...
ευρύτερης περιοχής του δήμου Βέλου Βόχας. Αλλωστε αρρωγός αυτής της προσπάθειας είναι ο δήμος και μάλιστα στο εισαγωγικό σημείωμά του ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος αναφέρει για το Βραχάτι πως είναι η "η κορωνίδα του δήμου και παραμένει ένας ασφαλής προορισμός'.


Συγκεκριμένα ο δήμαρχος σημειώνει τα εξής:

"Χαιρετίζω για μια ακόμα χρονιά άλλη μια  σπουδαία  προσπάθεια του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου του Βραχατίου, που και φέτος , μέσα σε αντίξοες  συνθήκες, αποτελεί ανάσα αισιοδοξίας και δημιουργικότητας.

Η αλήθεια είναι πως η χρονιά που διανύουμε είναι ιδιαίτερη, είναι δύσκολη και εξαιρετικά αντιφατική.Μέσα από αυτές τις ξαφνικές ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν, λόγω της πανδημίας, ξεπήδησαν μεγάλες αλήθειες και σημαντικά συμπεράσματα. 

Πρώτο αδιαπραγμάτευτο γεγονός, η αδιαμφισβήτητη προσήλωσή  μας στον κοινό στόχο που  μας έβγαλε νικητές στην πρώτη φάση αυτής της περιπέτειας.
 Τώρα γνωρίζουμε όλοι, πως η θωράκιση της ζωής μας, η προσωπική  μας ασφάλεια, είναι και θωράκιση του συνόλου, της κοινωνίας, της εργασίας μας, της επιχείρησής μας, της οικονομίας της χώρας , της τοπικής μας οικονομίας.
Πιο δυνατοί λοιπόν, με γνώση, και με μια άλλη φιλοσοφία, θα προσπαθήσουμε να θέσουμε αναχώματα στις απώλειες που μπορεί να προκύψουν   αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.
Το  Βραχάτι για τον δήμο Βέλου Βόχας είναι η 'κορωνίδα", είναι η "αιχμή του δόρατος" στην μάχη της τουριστικής προβολής, είναι το αντιπροσωπευτικό προϊόν του τουριστικού μας γίγνεσθαι. Και νομίζω πως ο σχεδιασμός μας όλα αυτά τα χρόνια, τα εργα δηλαδή που υλοποιήθηκαν,αυτά που  γίνονται αλλά και εκείνα που σχεδιάζονται και εξαγγέλονται, έχουν σαφή προσανατολισμό στην ανάδειξη του Βραχατίου σε ένα σύγχρονο θέρετρο, το οποίο θα διοχετεύει ενέργεια και δυναμική και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.

Όλα όσα γίνονται ,έχουν στόχο στην δημιουργία εκείνου του περιβάλλοντος που θα  βοηθήσει τους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν, να προχωρήσουν και ανεβάσουν το επίπεδο των υπηρεσιών τους.
Να γίνει ο τόπος μας ελκυστικός για τους κατοίκους του, ένας  προορισμός φιλόξενος και προσιτός για τους επισκέπτες. 

 Νομίζω πως έχουμε δει τα πρώτα αποτελέσματα αυτά τα χρόνια. .
Από αυτή την δοκιμασία της πανδημίας καταλάβαμε πως στη νέα εποχή, δεν υπάρχει η πολυτέλεια των αποσπασματικών κινήσεων, των μοναχικών δράσεων.
 Όλοι γινόμαστε αλυσίδα και παλεύουμε για το κοινό καλό.
Την ανάπτυξη του τόπου μας. 

Και αυτό το δύσκολο καλοκαίρι ο δήμος με ό,τι μέσα διαθέτει , είναι αρρωγός κάθε προσπάθειας που μπορεί να ανακουφίσει αλλά και να εξυπηρετήσει τους δημότες του,  τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.
Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. 
Ενωμένοι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε το στοίχημα και να κλείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληγές.
Ενωμένοι και όχι κατακερματισμένοι να μοιραζόμαστε "ένα μίζερο παρόν" , προχωράμε.. 

Και είμαι βέβαιος ότι στον απολογισμό θα φέρουμε 'χρώμα' στη 'γκριζάδα" των  όποιων προβλέψεων. 

Αναφέρθηκα μόνο στο Βραχάτι, γιατί εκεί αναφέρεται και ο οδηγός.
 
Όμως θα ήθελα να επισημάνω πως αυτή την τετραετία, έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη των στόχων μας, όχι των προσδοκιών μας.
Έχουμε δουλέψει πολύ όλα αυτά τα χρόνια, και είναι η ώρα, το δικαιούμαστε όλοι ,να δρέψουμε καρπούς.
Αυτή την τετραετία θα υπάρξει ένα σύνολο έργων που θα αλλάξει την φυσιογνωμία του δήμου μας.
Βάλαμε τις βάσεις, κάναμε τον σχεδιασμό της ισόρροπης ανάπτυξης , της ανάπτυξης που έχει σχέση με την ταυτότητα της περιοχής μας, και ετοιμαζόμαστε να μπούμε στις ράγες της νέας εποχής. 

Γι αυτό θα πρέπει να σταθούμε δυνατοί, ενωμένοι στον κοινό στόχο, όπως είπα και στην αρχή.
Να θωρακίσουμε την περιοχή μας, την οικονομία της, το παρόν και το μέλλον της.
Δήμος και πολίτες. "