29 Οκτ 2012

Γράφτηκε ο επικήδειος για στρατόπεδο και λιμάνι .Της Τζένης Σουκαρά


Σημαντική ημέρα η σημερινή, αφού δυο πολύ σημαντικές ειδήσεις έχουν "σκάσει", όπως λέμε στην δημοσιογραφική γλώσσα, που  καθορίζουν το μέλλον της Κορίνθου. 
Η πρώτη έρχεται απο την Βουλή και είναι η απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικόλαου Δένδια στις ερωτήσεις του βουλευτή....
Κορινθίας Κώστα Κόλλια για το Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών. Ο Υπουργός σαφέστατα αναφέρει το Κέντρο Φύλαξης δεν είναι προσωρινό και ότι ήλθε για να μείνει στην πρωτεύουσα του νομού. Δυτυχώς επιβεβαιωθήκαμε όταν πριν απο ένα μήνα περίπου τονίζαμε πως μετατράπηκε αιφνιδίως απο Κέντρο Προσωρινής Κράτησης σε κέντρο Φύλαξης ..

Το μεγάλο ερώτημα είναι μετά απο αυτήν την δήλωση του υπουργού, τι θα πράξουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Αλλά για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε σε επόμενη ανάρτησή μας....


Η δεύτερη έχει να κάνει με το λιμάνι της Κορίνθου. Θέμα το οποίο συζητήθηκε στο ΔΣ απόψε το βράδυ. 

Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την αποψινή συνεδρίαση, ως έναν δραματικό επίλογο των όσων ζητούσαν ,σχεδίαζαν και οραματίζονταν οι δημοτικές αρχές της Κορίνθου όλες αυτές τις τετραετίες. 

Το δημοτικό συμβούλιο συζητά τα νέα δεδομένα για το λιμάνι της Κορίνθου με ιδιαίτερη εγκράτεια στις προθέσεις, στις αντιπαραθέσεις και στους χαρακτηρισμούς. 

Πέραν των όσων έχω να επισημάνω σε επόμενη ανάρτησή μου, αλλά και αύριο στην ραδιοφωνική μου εκπομπή στο just FM, αυτόν τον επικήδειο απόψε τον συνέταξαν πολλοί..

Κι εκείνοι που οπισθοχώρησαν απο τις κόκκινες γραμμές τους κι εκείνοι που δικαιώθηκαν παρατηρώντας τους αντιπάλους τους να υποκύπτουν στης μοίρας τα γραμμένα. 

Εμείς πάντως δυο μήνες επισημαίνουμε πως τώρα όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε αγώνα για την πόλη ,για το μέλλον της .. 
Ήρθε η ώρα! Πρώτα ας παραδεχθούμε ότι χάσαμε! Κι έπειτα ας βρούμε διεξόδους να ελαφρύνουμε την καταδίκη μας.