29 Οκτ 2012

Άρχισε η έρευνα για το νερό του Σχίνου


Αντιπροσωπεία των Ενεργών Πολιτών Σχίνου συναντήθηκαν την Παρασκευή  με κλιμάκιο του ΙΓΜΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδόπουλο και με τη χημικό της ΔΕΥΑΛ-Π Νικόλ Γέρου.

Ύστερα από το κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών Σχίνου για μετρήσεις και την ανταπόκριση του κόσμου, συλέχθηκαν  αρκετά στοιχεία για να εστιάσουν πλέον σε μια....

περιοχή όπου φαίνεται να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και η οποία μολύνει ολόκληρο τον υδροφόρο ορίζοντα του Σχίνου.

Σε πρώτη φάση υπέδειξαν κάποια σημεία στο κλιμάκιο του ΙΓΜΕ και ελήφθησαν δείγματα για αναλύσεις. Η συνεργασία αυτή με το ΙΓΜΕ και την ΔΕΥΑΛ-Π είναι ένα πολύ θετικό βήμα για τον εντοπισμό και την εξυγίανση της εστίας μόλυνσης.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ΙΓΜΕ θα έρχεται για δειγματοληψίες οι οποίες θα βοηθήσουν όχι μόνο στον εντοπισμό της μόλυνσης, αλλά και στην αξιολόγηση της κατάστασης του υδροφόρου ορίζοντα.
Παρακαλούνται οι πολίτες του Σχίνου να βοηθήσουν στις δειγματοληψίες αυτές και να συνεργαστούν  για να βρεθεί  λύση στο σοβαρό πρόβλημα που εμφανίστηκε στο νερό .



Η επικοινωνία με τους Ενεργούς Πολίτες Σχίνου

Για όποιες ερωτήσεις ή για να συμβάλλεται στην προσπάθεια για την σωστή επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος στο νερό μας επικοινωνήστε μαζί μας.

Ενεργοί Πολίτες Σχίνου