22 Αυγ 2011

Με τρεις νίκες κατέκτησε το τουρνουά του Μπάμπεργκ η Εθνική μπάσκετ


Μετά από δύο άνετες νίκες επί Τουρκίας και Γερμανίας στο Μπάμπεργκ, η Ελλάδα δεν ήταν δυνατόν να να χάσει από το Βέλγιο. 
Χωρίς να ζοριστεί και κάνοντας συντήρηση δυνάμεων επικράτησε 70-61 και κατέκτησε το γερμανικό τουρνουά, το δεύτερο που παίρνει, μετά από αυτό...
της Λευκωσίας. 
Κορυφαίος της Εθνικής ήταν και πάλι ο Κώστας Κουφός, με τον σέντερ του Ντένβερ να τελειώνει το παιχνίδι με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Το ξεκίνημα ήταν κακό για τους παίκτες του Ηλία Ζούρου και οι Βέλγοι, ελέγχοντας τα ριμπάουντ, πήραν νωρίς προβάδισμα επτά πόντων.
Ωστόσο, η ελληνική ομάδα σοβαρεύτηκε, μείωσε και στη συνέχεια πήρε προβάδισμα, το οποίο και διατήρησε μέχρι το φινάλε, με μεγάλο όπλο και πάλι την άμυνα.
Εκτός του Κουφού, εξαιρετικοί ήταν ο Αντώνης Φώτσης, που εξελίσσεται στον πιο αξιόπιστο σουτέρ της ομάδας, καθώς και οι Παπανικολάου και Καϊμακόγλου. Η διαφορά άνοιξε ακόμα και στους 18 πόντους και κάπου εκεί η Εθνική χαλάρωσε και το Βέλγιο βρήκε ευκαιρία να μειώσει.

Τελευταίο τεστ εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας είναι το τουρνουά “Ακρόπολις”, το οποίο θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το τριήμερο 23-25 Αυγούστου. Εκεί η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την ομάδα του κολεγίου Μπρίχαμ Γιανγκ της Γιούτα, τη Βουλγαρία και την Ιταλία, τη μόνη ομάδα που φέτος έχει νικήσει την Εθνική, στο τουρνουά του Ρίμινι.

"Ήταν άλλη μία προπόνηση, λίγες ώρες μετά το τέλος του προηγούμενου αγώνα, καθώς δεν είχαμε ούτε ολόκληρη μέρα να μεσολαβεί ανάμεσα στις δύο αναμετρήσεις. Ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά ανταπεξήλθαμε σωστά. 
Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και καταφέραμε αυτό που έχουμε πει από την πρώτη μέρα. Αυτό που είχαμε ζητήσει είναι να είμαστε ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όσο είμαστε ομάδα και δουλεύουμε, είμαστε στο σωστό δρόμο. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά, να βελτιώσουμε πράγματα, να δούμε λεπτομέρειες αμυντικά και επιθετικά και να γινόμαστε κάθε φορά πιο ανταγωνιστικοί. 
Έχουμε δρόμο ακόμη, έχουμε δουλειά μπροστά μας και όλοι καταλαβαίνουν και καταλαβαίνουμε ποιοι είμαστε. Θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε", τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο Ηλίας Ζούρος.

Δεκάλεπτα: 14-16, 39-28, 61-45, 70-61

Ελλάδα: Βασιλειάδης 7, Μπουρούσης 2, Ζήσης 4, Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 12, Παπανικολάου 9, Μαυροειδής, Κουφός 12, Βουγιούκας 6, Καϊμακόγλου 10, Σλούκας, Μπράμος 4, Μάντζαρης

Βέλγιο: Μόορς, Βαν Ρόσομ 7, Μπέγκιν 1, Ερβέλ 6, Οβενέκε, Λάουβερς 11, Μούγια 4, Φαϊζόν 13, Ντε Ζέου 10, Βαν Ντεν Σπίγκελ, Ιλούνγκα-Εμπένγκα 8, Στάινμπαχ 1