22 Αυγ 2011

Σε συναγερμό η πυροσβεστική -Νεκρός πυροσβέστης στη Λακωνία -6 πυρκαγιές σε εξέλιξη


Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στο Βαθύ της Ανατολικής Μάνης καθώς κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έχασε τη ζωή του ο 49χρονος διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γυθείου.
Ο 49χρονος έφερε εγκαύματα στο σώμα, ωστόσο τα ακριβή..
αίτια του θανάτου του θα γίνουν γνωστά μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του αξιωματικού θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Σε συναγερμό βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς τέσσερα νέα μέτωπα πυρκαγιών εκδηλώθηκαν σε λιγότερη από μία ώρα σε Μεσολόγγι, Λακωνία, Μύκονο και Κρανίδι, το δε έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν κατά τόπους.


Επίσης, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Βαθύ του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία. Τη φωτιά προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο 20 πυροσβέστες, 8 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρων και 4 αεροσκάφη.


Στο Κρανίδι, στην περιοχή Ηλιόκαστρο στην Αργολίδα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες, με 8 οχήματα, και ένα αεροσκάφος.


Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σούλι του Δήμου Πατρέων.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν δύο αεροσκάφη, 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 10 άνδρες.