15 Μαρ 2011

Γ.Ανδριανός:"Τα μεγάλα έργα δεν έχουν χρώμα"


Ο Βουλευτής Αργολίδας και αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε τις εξής επισημάνσεις:
«Τα μεγάλα έργα, όπως είναι το  έργο πνοής του Αναβάλου... δεν έχουν κομματικό  χρώμα.
Όμως είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω για άλλη μια φορά την αλήθεια που γνωρίζουν καλά όλοι οι πολίτες της Αργολίδας: ο Ανάβαλος σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε για να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα λειψυδρίας της Αργολίδας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένους πόρους 47 εκ. ευρώ από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας. Η πορεία προς την υλοποίηση του έργου σφραγίστηκε μάλιστα από την επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον Ανάβαλο και τη ρητή του δέσμευση τόσο για τους πόρους του έργου όσο και για το χρονοδιάγραμμα.
Οι πολίτες της Αργολίδας γνωρίζουν εξίσου καλά τις παρεμβάσεις μου σε διάφορες φάσεις του έργου και την επανειλημμένη πίεση που άσκησα,  αξιοποιώντας τα μέσα  του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, τόσο για τις καθυστερήσεις, όσο και για τις παλινωδίες που έχουν σημειωθεί από την Κυβέρνηση σ’ αυτό το διάστημα - αναφέρω ενδεικτικά τις Ερωτήσεις που έχω καταθέσει για την πορεία υλοποίησης του έργου στις 17-11-2009 αρ. πρωτ. 1139, στις 24-2-2010 αρ. πρωτ. 6583, στις 9-9-2010  αρ. πρωτ.  2613 και στις 17-12-2010 αρ. πρωτ. 7961.
Οι δράσεις αυτές, σε συντονισμό με την πίεση που ασκήθηκε από ολόκληρη την Αργολίδα, καθώς και οι σχετικές τοποθετήσεις μου στη Βουλή είχαν συγκεκριμένο και απτό αποτέλεσμα. Συνέβαλαν στο να εξαναγκαστεί ο τότε αρμόδιος πρώην Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης  να δεσμευτεί στη Βουλή για την υλοποίηση του Αναβάλου ως ολοκληρωμένου έργου, χωρίς εκπτώσεις και όπως ακριβώς είχε δρομολογηθεί και σχεδιαστεί, ακυρώνοντας έτσι τις πληροφορίες που είχαν διακινηθεί από Κυβερνητικούς κύκλους για ενδεχόμενη σαλαμοποίηση του έργου, περικοπή των πόρων για την υλοποίησή του και μεταφορά των πόρων αυτών σε  περιοχές εκτός της Αργολίδας. Συνέβαλαν επίσης στο να εξαναγκαστεί ο νυν Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να δεσμευθεί σε σχετικά πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή ότι θα επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες, οι οποίες παρουσίαζαν σημαντικές καθυστερήσεις σε κρίσιμα σημεία, όπως στις επιτροπές διενέργειας του δημόσιου διαγωνισμού για την ανάθεση μελετών.
Όπως είναι αυτονόητο, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά κάθε βήμα της πορείας υλοποίησης του έργου του Αναβάλου ώστε να υλοποιηθεί όπως σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Αργολίδας, ως έργο πλήρες και ολοκληρωμένο, και να αποδοθεί έτοιμο προς χρήση χωρίς εκπτώσεις και άλλες καθυστερήσεις. Κι αυτό είναι υπόθεση όλων των Αργολιδέων».