17 Φεβ 2011

Άγγελος Μανωλάκης : Η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να ενισχυθεί και να αναδειχθεί σε πιλοτική υπηρεσία


Σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελου Μανωλάκη προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την αναδιάρθρωση, στελέχωση και στέγαση..
των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας , ο αρμόδιος Υπουργός  κ. Χ. Παπουτσής αναφέρει ότι :

«…βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός της νέας δομής των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας …και στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται και αξιολογούνται και οι αστυνομικές ανάγκες του νομού Κορινθίας, για την επιλογή των πλέον ενδεδειγμένων λύσεων.»

Ο βουλευτής Κορινθίας έχει κατά καιρούς χαιρετήσει την αποτελεσματικότητα στην εξιχνίαση εγκλημάτων από τα στελέχη της Α.Δ. Κορινθίας και με την ερώτησή του είχε προτείνει η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να μετατραπεί σε διεύθυνση -πιλότο, με ριζική αναδιάρθρωση και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή. Η ενίσχυση αυτή θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε όλη την Πελοπόννησο.

Στην απάντησή του το Υπουργείο συνεχίζει αναγνωρίζοντας τις ελλείψεις σε προσωπικό όπως συμβαίνει σχεδόν με το σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών και ότι: «…στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της προαναφερόμενης Αστυνομικής Διεύθυνσης (σ.σ. Α.Δ. Κορινθίας) θα εξεταστεί σε νέα βάση και το θέμα ανακατανομής – αύξησης των οργανικών θέσεων, σύμφωνα με τη νέα οργανωτική δομή, ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών για την εκπλήρωση της αποστολής τους.»

Ενώ όσο αναφορά τη στέγαση της Α.Δ. Κορινθίας επισημαίνεται ότι έχουν γίνει ενέργειες προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για δωρεάν παραχώρηση κτιρίων με ανάλογους χώρους στάθμευσης στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού.