26 Ιαν 2011

Ξεκινά η συνεργασία της Συνεταιριστικής Τράπεζας με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας


Το ΚΕΚ βγαίνει απο το "λήθαργο"

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες σήμερα το πρωί  συναντήθηκε – όπως είχε προγραμματιστεί – στο Γραφείο του με τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, κ. Δ. Δαλακλείδη ...
τον γενικό διευθυντή κ. Βιδίγκα Γεώργιο και το Διοικητικό της Συμβούλιο. Μέσα σ΄ένα φιλικό κλίμα και διάθεση για συνεργασία..
μεταξύ των δύο θεσμικών φορέων εξετάστηκαν μια σειρά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Κυρίαρχο θέμα αυτής της συνάντησης αποτέλεσε η συνεργασία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.


    Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, κ. Δ. Δαλακλείδης και ο κ.Δέδες έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις.
Ο κ. Δ. Δαλακλείδης επεσήμανε σχετικά: «Με την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων και την συγκρότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως διαμορφώθηκε με το νομικό πλαίσιο του Καλλικράτη ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την ανάληψη των καθηκόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας από τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιώργο Δέδε , φάνηκε αμέσως η διάθεση για συνεργασία. Και οι δύο θεσμοί, όπως είναι αυτός του  Αντιπεριφερειάρχη και ο θεσμός της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, που είναι ένα πιστωτικό ίδρυμα λαϊκής βάσης με 4000 συνεταίρους αυτή την στιγμή, είναι θεσμοί λαϊκής βάσης. Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι φάνηκε αμέσως η αλλαγή του κλίματος και η διάθεση για συνεργασία και προώθηση κοινών πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της Κορινθίας. Η συνεργασία αυτή ξεκινάει με το ΚΕΚ Κορινθίας για την εκπαίδευση του προσωπικού της Συνεταιριστικής Τράπεζας, αλλά στις προθέσεις μας είναι να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και σε άλλους τομείς.
   Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου θα είναι στην διάθεση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δέδε και του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη σε προγράμματα ανάπτυξης και σε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Κύριο μέλημα μας είναι να καθιερωθεί ένα πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο Νομό».


  
Στη συνέχεια ο κ. Δέδες τόνισε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τον Πρόεδρο κ. Δ. Δαλακλείδη, τον Γενικό Διευθυντή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου. Αυτή η συνάντηση έχει μια ξεχωριστή σημασία για εμάς και αποτελεί την αρχή για μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμικών φορέων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου. Είχαμε την ευκαιρία να το τονίσουμε και προεκλογικά, με τις συναντήσεις που κάναμε με το Διοικητικό Συμβούλιο, τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης όσο και εγώ, την ανάγκη της συνεργασίας μεταξύ αυτών των θεσμών και των Καλλικρατικών Δήμων, σε μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και επιλογές που έχει ανάγκη ο τόπος μας, που έχει ανάγκη η Πελοπόννησος .
   Σήμερα εξειδικεύσαμε την συνεργασία μας και δίνουμε το στίγμα , σηματοδοτούμε μια μόνιμη πορεία σταθερής σχέσης που ξεκινάει από τώρα με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Μετά από μια περίοδο ‘λήθαργου’ θα λέγαμε, που κάθε άλλο παρά οφείλετε στις άοπλες προσπάθειες των εργαζομένων του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης, κυρίως ήταν επιλογές της τότε ηγεσίας που είχε αφήσει , έναν πολύ σοβαρό θεσμό σχεδόν στην τύχη του . Ξεκινάμε, λοιπόν, εκεί με την διάθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας να χρηματοδοτήσει την επιμόρφωση στελεχών της μέσα από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Κορινθίας . Σημειώνω ότι αποτελεί το μοναδικό ΚΕΚ της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.
   Αυτό για εμάς έχει μια ξεχωριστή, συμβολική και ουσιαστική σημασία, γιατί όπως και πριν είπα σηματοδοτεί την έναρξη μιας μονιμότερης, μιας σταθερότερης και μιας ευρύτερης συνεργασίας των δύο θεσμών, της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και της συνεταιριστικής τράπεζας Πελοποννήσου . Το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρθούν πρωτοβουλίες και από τον Περιφερειάρχη  κ. Τατούλη ο οποίος θα επισκεφτεί την Κόρινθο και θα συναντηθεί με τα στελέχη και το διοικητικό συμβούλιο της συνεταιριστικής τράπεζας ώστε να διαμορφώσουν από κοινού μια πορεία αμοιβαίου οφέλους, αλλά πάνω από όλα οφέλους της τοπικής κοινωνίας και των αναπτυξιακών της αναγκών."