26 Ιαν 2011

Γράμμα σε έναν Ιατρό για τα δημοτικά της Σικυώνας


Λάβαμε μια επιστολή χθες το βράδυ από δημότη της Σικυώνας που απαντά σε άρθρο, προφανώς, του γιατρού κ. Ξιφαρά .. 

Αγαπητέ Κώστα... 

Στο δημοτικό σχολείο , η δασκάλα μου υπογράμμιζε με κόκκινο  τα λάθη μου. Έτσι όταν έβλεπα το τετράδιο μου, με την πρώτη ματιά καταλάβαινα τι βαθμό είχα πάρει....

Διαβάζοντας το άρθρο σου, θέλησα να «διορθώσω» κάποια λαθάκια. Επειδή όμως το κόκκινο δεν ταιριάζει (εξάλλου δεν είμαι δάσκαλος)  ,προτίμησα το κίτρινο.

Αναδημοσιεύω λοιπόν το άρθρο σου  «διορθωμένο» και θα σε παρακαλούσα να το δεις με ποιο ψύχραιμο μάτι τώρα που έχει περάσει λίγος καιρός.

Σημ. Τα κείμενα μέσα στις παρενθέσεις που είναι με έντονα γράμματα τα έχω προσθέσει εγώ . Δεν φταις και για αυτά εσύ.

Φιλικά

Ο μεταδημότης. 

 Πως και γιατί διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα στον δήμο Συκιωνίων

Πριν από την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, κανείς δεν μπορούσε να μαντέψει με πιθανότητες ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών (εγώ άραγε γιατί μπορούσα ???). Ήδη είχε σημειωθεί μια σούπερ έκπληξη(!!!).
Ο συμπολίτης μας τ. βουλευτής κ, Αναστάσιος Χωρέμης είχε τεθεί εκτός μάχης.
Έμεναν αντίπαλοι, ο κ. Ζαχαριάς και ο κ. Σταματόπουλος.
Τα στελέχη των δύο συνδυασμών, αλλά και οι αρχηγοί τους δεν μπορούσαν να μιλήσουν με κάποια πιθανότητα για το αποτέλεσμα. (να θυμίσω ότι ο κ. Σταματόπουλος μιλούσε για μεγάλη νίκη και όλο το Κιάτο έλεγε ότι θα πάνε 60-40%)
Μετά τήν ανακοίνωση των αποτελεσμάτων όλοι σταυροκοπιούνταν άλλος από χαρά και άλλος απο λύπη. Όλοι τα είχαν χαμένα.(μάλλον γιατρέ μου κοιτάζατε σε μια πλευρά μόνο!!!)
Τί μεσολάβησε και ήλθε αυτό το αποτέλεσμα;;;
Άν αναλύσει (!!!) κανείς όλα τα δεδομένα που υπήρξαν κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και αυτά που βγαίνουν στη φόρα [και θα συνεχίσουν να βγαίνουν για αρκετό καιρό] μετά την Κυριακή [14 Νοεμβρίου] θα αποκαλύψει ενδιαφέροντα στοιχεία.(έχουν περάσει 3 μήνες και δεν ακούσαμε τίποτα. Αν παίζει κάτι, να βγει κάποιος να μας το πει βρε παιδιά)
Τα στοιχεία αυτά, καλό είναι να τα πληροφορηθούν οι συνδημότες μας, προκειμένου να αποκτήσουν [επιτέλους] μια σαφή εικόνα της όλης καταστάσεως, ώστε στο μέλλον να μη ξαναψηφίσουν στα τυφλά. (οι δημότες του Κιάτου τυφλοί ???)
Πρώτο και κυριότερο στοιχείο είναι ο έντονος [υπόγειος] κομματισμός.
Το ψηφοδέλτιο του υποτιθέμενα ανεξάρτητου υποψηφίου κ.Σταματόπουλου, το έφτιαξαν οι πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας (καλό θα ήταν να πείτε και κανενα ονοματάκι , αν υπάρχει βέβαια)και συγχρόνως καθοδηγούσαν τους ψηφοφόρους προς τον συνδυασμό του.
Έτσι προέκυψε και η εν ψυχρώ καρατόμηση του συμπολίτη μας πολιτευτή κ.Αναστασίου Χωρέμη, από το ΙΔΙΟ του το κόμμα.
Μετά την απομάκρυνση του κ.Χωρέμη,ο κ.Σταματόπουλος καυχιόταν ότι αυτός ήταν το «ΤΟΥΡΜΠΟ ΠΑΣΟΚ» (πότε έγινε ακριβώς αυτό ???) και όχι οι φίλοι του κ.Χωρέμη. Όλες ,λοιπόν, οι εξαγγελίες περί ¨ανεξάρτητου¨ τάχα ψηφοδελτίου, ήταν απλώς σκόπιμες για να εξαπατήσει τους δημότες και το πέτυχε.
Δεν υπήρξε πιο κομματικοποιημένο ψηφοδέλτιο (Ζάρκος, Χουρσελάς κλπ) από αυτό του Σταματόπουλου.[Εξ άλλου έγινε και πολύ γνωστή η σχέση του με ανθρώπους που πρόσκεινται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ]
Δεύτερη αιτία, ήταν η για πολλούς αποτυχημένη τετραετία «Τσουλούφα». Αν ήταν επιτυχημένη ή αποτυχημένη η θητεία του είναι υπό συζήτηση (εκτός από τον Τσουλούφα το πιστευει κι άλλος ???), Εκείνο όμως που δεν στέκει είναι η χρέωση αυτής της θητείας στον Ζαχαριά, χωρίς να το δικαιούται. (φυσικά, δεν ήταν εκεί και δεν γνώριζε τα θέματα)
Απλως ήταν άδικο.
Τρίτη αιτία ήταν η αρνητική χρονική στιγμή.Ο κόσμος και κυρίως οι νέοι, είναι φορτισμένοι από την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα και που έχει άμεσο αντίκτυπο στην ζωή τους, στο μέλλον τους.
Αυτοί οι άνθρωποι... “προσωποποίησαν” κάθε «παλιό» και βάζοντας το στο ίδιο τσουβάλι το πέταξαν.
Τουτέστιν γύρισαν την πλάτη στους «θεωρούμενους» παλιούς και προτίμησαν έναν καινούριο,[για τους Κιατανιώτες].
Βέβαια ο κ.Σταματόπουλος μόνο νέος δεν είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχει οκτώ χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε σαν σύμβουλός ,είτε σαν δήμαρχος Φενεού.
Τέταρτη αιτία ήταν εκφοβισμός του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, να υπερ- ψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, διαφορετικά θα προκηρύξει εκλογές. (γιατί αν έβγαινε ο Ζαχαριάς στο Κιάτο ο Παπανδρέου θα έκανε πρώρες εκλογές). Αυτό συσπείρωσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και όταν έχασε ο κ.Χωρέμης, δεν ¨μετακόμισε¨ κανένας προς τον κ. Ζαχαριά παρά τα αντιθέτως λεγόμενα πρό των εκλογών.
Πέμπτη αιτία, είναι η κατάστασης διάλυσης της Ν.Δ. Οι « Ντορικοί» είχαν πάρει γραμμή να καταψηφίζουν κάθε συνδυασμό που είχε την επίσημη στήριξη της Ν.Δ. (βλέποντας τα αποτελέσματα καταλαβαίνω ότι οι Ντορικοί πρέπει να έχουν μεγάλη δύναμη στο Κιάτο)
Αν προσθέσουμε και διάφορες «υπόγειες διαδρομές» (???) που έγιναν σε μεγάλη έκταση θα εξηγήσουμε το φαινόμενο της μεγάλης διαρροής των νεοδημοκρατών προς τον άλλο συνδυασμό, σε όλη την επικράτεια του δήμου.
Έκτη αιτία ήταν η μεγάλη αποχή που παρατηρήθηκε –κυρίως στον δήμο Σικυωνίων- την δεύτερη Κυριακή.
Η αποχή πάντα είναι σε βάρος του συνδυασμού που δεν έχει το ρεύμα νίκης. (Που πήγε το ρεύμα, οεό)
Με όλες αυτές τις αιτίες, που έδρασαν συσωρευτικά εις βάρος του ο κ.Ζαχαριας, ΔΕΝ υπήρχε καμία περίπτωση να νικήσει στις εκλογές.
Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν σε εκλογές και δεν με εκπλήσουν αρκεί η νέα δημοτική αρχή που προέκυψε να μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου [παλαιά και νέα], κάτι για το οποίο έχω πολλές επιφυλάξεις και θα ήθελα πολύ να μη επαληθευτώ...!