26 Ιαν 2011

Κλιμάκωση του αγώνα κατά της εγκατάστασης της Αποθήκης Χημικών στους Αγίους Θεοδώρους


Χθες απεστάλη προς όλους τους αρμόδιους φορείς και στα θεσμικά όργανα το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, σχετικά με την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της νέας εγκατάστασης αποθήκευσης... και διακίνησης πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας της εταιρείας ΄΄ SUSSAKI LOGISTICS A.E ΄΄, από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη.
Το  ψήφισμα εστάλη στην υπουργό, αλλά και στο συναρμόδιο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στους βουλευτές του νομού, στην Περιφέρεια, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς και στον π. Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για θέματα Περιβάλλοντος και νυν Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Δήμα.

 Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης για το θέμα αυτό δήλωσε πως  ο αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας θα κιμακωθεί.  Με το ψήφισμα θα ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς  και τα θεσμικά όργανα ,ώστε να γίνει κατανοητό πως δεν θα επιτρέψουν την  περαιτέρω επιβάρυνση στην περιοχή ,ούτε την υλοποίηση σχεδιασμών που συγκρούονται με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και με τη σύσσωμη βούληση των θεσμικών οργάνων και των κατοίκων του Δήμου μας.
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα  θα υλοποιήσει την προεκλογική του  δέσμευση για την ίδρυση Δημοτικού Παρατηρητηρίου ελέγχου της ρύπανσης με έδρα τους Αγίους Θεοδώρους όπου θα σηματοδοτηθεί και η αντίληψη της νέας δημοτικής αρχής ,πως η ανάπτυξη έχει όρους και κανόνες, τους οποίους και περιφρουρεί.