6 Δεκ 2010

Ολυμπιακός: Πρώτο εύστοχο πέναλτι και πρώτη θέση


Με πέναλτι του Φουστέρ στο 41ο λεπτό ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα (1-0) από την Καβάλα και συγκατοικεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τον Παναθηναϊκό. Ο Φετφατζίδης κέρδισε το πέναλτι, το πρώτο φετινό εύστοχο του Ολυμπιακού, μετά τις αστοχίες από Ριέρα, Ιμπαγάσα και Ντουντού. Κορυφαίος του Ολυμπιακού που....

κινδύνεψε με ισοφάριση ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του, απεναντίας μάλιστα σε αρκετά σημεία του αγώνα προβλημάτισε, ιδίως σε στιγμές που ξεδιπλωνόταν η Καβάλα και έψαχνε την επιτυχία μέσα από αντεπιθέσεις.

Ο Μιραλάς δεν έβρισκε ελεύθερους διαδρόμους, ο Τοροσίδης στην επανεμφάνιση του ελάχιστες φορές ήταν απειλητικός στις προωθήσεις του και ο,τι καλό έβγαινε, περνούσε από τα πόδια πρωτίστως του Ιμπαγάσα και δευτερευόντως του Φετφατζίδη.

Η Καβάλα προσπάθησε να πιέσει ψηλά με συνεχές τρέξιμο και ο Ολυμπιακός είχε κατοχή μπάλας, χωρίς ωστόσο να απειλεί σοβαρά την εστία του Γκαλίνοβιτς. Τη λύση έδωσε ο Φουστέρ στο 41' με το πέναλτι που κέρδισε ο Φετφατζίδης από τον Πετκάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε περισσότερο να κρατήσει το σκορ παρά να διευρύνει τη διαφορά κι αυτό φάνηκε και από την κίνηση του Βαλβέρδε να αντικαταστήσει τον Φετφατζίδη με τον Ουρτάδο.

Η Καβάλα κινήθηκε πιο επιθετικά με τον ταχύτατο Δρόσο από δεξιά και δημιούργησε προϋποθέσεις να ισοφαρίσει με κορυφαία ευκαιρία αυτή του Βουτσίτσεβιτς (61'). Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του Ολυμπιακού που τελικά κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη μετά από 11 χρόνια στην Καβάλα.

ΣΚΟΡΕΡ: 41' πεν. Φουστέρ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δ. Καλόπουλος (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βουτσίτσεβιτς, Ντιέ, Ντουγκλάο - Αβρ. Παπαδόπουλος

ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Ντικρόκ, Ντιέ, Βουτσίτσεβιτς (92' Ενόκ), Ναζλίδης, Δρόσος (83' Γιάννου), Ογκμπέτσε (71' Αλεκσάντροβιτς)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Πάρντο, Τοροσίδης, Χόλεμπας, Μοντέστο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Ιμπαγάσα (90' Γ. Παπαδόπουλος), Ρόμενταλ (69' Πάντελιτς), Φετφατζίδης (55' Ουρτάδο), Φουστέρ, Μιραλάς