3 Δεκ 2010

Η πικρία Γκιώνη και το υποννοούμενο στον Μάρκελο



Την Τετάρτη πραγματοποιηθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου Λουτρακίου Περαχώρας ,η πρώτη μετά τις εκλογές ..Η κουβέντα κινήθηκε ,κυρίως ,γυρω απο τον σχολιασμό των συμβούλων επι του εκλογικού αποτελέσματος κι έγινε αφορμή ενός αυθόρμητου απολογισμού του απερχόμενου δημάρχου Γιώργου Γκιώνη..
Ο δήμαρχος δήλωσε υπερήφανος για το έργο που επιτέλεσε αυτήν την τετραετία  ,αφήνοντας ,όπως είπε ,μεγάλα εργα στην περιοχή ..Έδωσε συγχαρητήρια στο Κώστα Λογοθέτη..

και δήλωσε διαθέσιμος και ανοιχτός στη συνεργασία μαζί του, για τα μεγάλα θέματα της περιοχής .
Ο Γκιώνης ,όμως έβγαλε και παράπονο..Παράπονο για τον πόλεμο ,όπως είπε ,που του έγινε από την αρχή της δημαρχιακής του θητείας. "Με περιμένατε στη γωνία .." είπε ! "Τ' άκουγα όταν έκανα κάτι ,τ΄άκουγα κι όταν δεν έκανα  απολύτως τίποτα !" "Με περιμένατε στη γωνία και στον Καλλικράτη !Πολέμησα μόνος μου για την δημιουργία αυτού του δήμου ! Δεν άκουσα καμμία δήλωση συμπαράστασης απο κανένα ,τότε που η Κόρινθος φώναζε κι ήθελε και το Λουτράκι μαζί της. " Ο δήμαρχος μίλησε σχεδόν για όλα ! Για τη μαρίνα ,για την υπόθεση με τον Ευαγγελάτο, για το ράλλυ Ακροπολης ,για το υδροθεραπευτήριο ,για σημεία σταθμούς την τετραετία αυτη για τα οποία  του  ασκήθηκε σκληρή κριτική, για πράξεις και παραλλείψεις του.
Αναφέρθηκε και σε λάθη του ,παρουσιάζοντας την λήψη δανείου ως ένα απο αυτά ,,παρότι ο ίδιος ως αντιπολίτευση είχε πολεμήσει την πολιτική αυτή!Μίλησε για την αποξένωσή του απο τους πολίτες και για προσωπικές πικρίες που δημιούργησε ! Αντέκρουσε τις πρόσφατες κατηγορίες περί εκβιασμών, που έγιναν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ,λέγοντας χαρακτηριστικά :"Βρείτε μου έναν άνθρωπο που να ισχυρίζεται πως εγώ τον εκβίασα!"
...Εκείνο ,ωστόσο ,που μας έκανε εντύπωση ήταν όταν αναφερθηκε στο κύριο Μάρκελο και του είπε τα εξής :"Θα ήθελα ο Θεός να με βοηθαγε ,να υπήρχε μια κάμερα λίγο πριν τις προηγούμενες εκλογές ,για να έβλεπαν όλοι τι συνέβη! Να άκουγαν όλοι τα λόγια!Δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα ,δυστυχώς ! Θα το ήθελα, όμως, να το έβαζα κυριε Μάρκελε σε βίντεο wall " Αφού δεν σας ρώτησε ο κυριος Μάρκελος ,σας ρωτάμε εμείς :Τι ακριβώς εννοούσατε κύριε Γκιώνη;