3 Δεκ 2010

Μια τρελή Ευρωλίγκα


Η πιο τρελή Ευρωλίγκα συνέχισε τα απρόβλεπτα αποτελέσµατα και τις απίστευτες ανατροπές και την 7η αγωνιστική. Αποτελέσµατα που φέρνουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιµέτωπη µε τον αποκλεισµό της, ενώ σε δεινή θέση έχει έρθει και η Κάχα Λαµποράλ.
Οσον αφορά τις ελληνικές οµάδες, ο Παναθηναϊκός, ύστερα....
 
από τη νίκη της Ολύµπια Λιουµπλιάνας επί της Ρόµα, είναι ξεκάθαρο ότι έχει την ευκαιρία, να κλειδώσει την πρώτη θέση την επόµενη αγωνιστική, στο µατς µε τους Σλοβένους στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυµπιακός από την άλλη νιώθει την... πιο καλή µοναξιά της κορυφής, αφού η Ρεάλ γνώρισε νέα ήττα στη Μάλαγα. Οµως πλέον η οµάδα του Ρενέσες είναι απειλητική και οι Ερυθρόλευκοι οφείλουν να καταστρέψουν τις φιλοδοξίες της, την επόµενη εβδοµάδα στην Ισπανία. Μετά η Μάλαγα θα αγωνιστεί στη Ρώµη και στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Μπάµπεργκ, ενώ ο Ολυµπιακός έχει αγώνες εκτός έδρας µε τη Σαρλερουά και µε τη Ρόµα στο ΣΕΦ. Τέλος η Ρεάλ έχει κατά σειρά αγώνες µε τις Ρόµα (µέσα), Μπάµπεργκ (έξω), Σαρλερουά (µέσα).

Αντιθέτως οι υπολογισµοί που κάνει η ΤΣΣΚΑ για να βρει τρόπο να προκριθεί είναι πιο δύσκολοι και από εκείνους που αφορούν τα χρέη της χώρας. Μετά τη νίκη της Βαλένθια επί της Εφες, πλέον οι Ρώσοι φαίνεται να ελπίζουν µόνο αν περάσουν τους Τούρκους. Πρωτίστως χρειάζονται τρεις νίκες (Βαλένθια µέσα, Λιουµπλιάνα έξω και µέσα την Εφες µε +14π), να κάνει τρεις ήττες η Εφες (στο Μιλάνο και από ΠΑΟ στην Πόλη) και η Βαλένθια (στη Μόσχα, στο Μιλάνο και τελευταία αγωνιστική µέσα µε τη Λιουµπλιάνα).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Α’ όµιλος: Χίµκι - Παρτίζαν 92-65, Κάχα Λαµποράλ - Πρόκοµ 75-81, Ζαλγκίρις - Μακάµπι 68-71 Βαθµολογία: Μακάµπι 13β, Ζαλγκίρις και Παρτίζαν από 11β, Χίµκι 10β, Κάχα Λαµποράλ και Πρόκοµ από 9β.

Β’ όµιλος: Ολυµπιακός - Μπάµπεργκ 86-69, Ρόµα - Σαρλερουά 95-83, Μάλαγα - Ρεάλ 75-71 Βαθµολογία: Ολυµπιακός 12β, Ρεάλ, Μάλαγα και Ρόµα από 11β, Μπάµπεργκ, Σαρλερουά από 9β.

Γ’ όµιλος: Φενέρµπαχτσε - Τσιµπόνα 100-70, Σιένα -Λιέτουβος Ρίτας 90-72, Μπαρτσελόνα - Σολέ 76-62
Βαθµολογία: Φενέρµπαχτσε, Σιένα από 13β, Μπαρτσελόνα 12β, Σολέ 10β, Λιέτουβος Ρίτας 8β, Τσιµπόνα 7β.

Δ’ όµιλος: ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός 68-72, Βαλένθια - Εφες Πίλσεν 62-56, Ολύµπια Λιουµπλιάνα - Αρµάνι Μιλάνο 82-75
Βαθµολογία: Ολύµπια Λιουµπλιάνας και Παναθηναϊκός από 12β, Εφες Πίλσεν 11β, Αρµάνι Μιλάνο, Βαλένθια από 10β, ΤΣΣΚΑ 8β.

Η επόµενη αγωνιστική (8η): Α’ όµιλος: Μακάµπι - Παρτίζαν, Πρόκοµ - Ζαλγκίρις, Κάχα Λαµποράλ - Χίµκι. Β’ όµιλος: Σαρλερουά - Μπάµπεργκ, Μάλαγα - Ολυµπιακός, Ρεάλ - Ρόµα. Γ’ όµιλος: Τσιµπόνα - Σιένα, Λιέτουβος Ρίτας - Σολέ, Φενέρµπαχτσε - Μπαρτσελόνα. ∆’ όµιλος: ΤΣΣΚΑ - Βαλένθια, Αρµάνι Μιλάνο - Εφες Πίλσεν, Παναθηναϊκός - Ολύµπια Λιουµπλιάνας.

ΠΗΓΗ: τα νεα on-line