29 Οκτ 2010

ΚΚΕ: Κίνδυνος-θάνατος οι διαπραγματεύσεις Παπανδρέου


   "Οι διαπραγματεύσεις που κάνει ο κος Παπανδρέου είναι κίνδυνος-θάνατος για το λαό"  δήλωσε η Α. Παπαρήγα, με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Η  γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα  τόνισε ότι «έχει ιστορική ευθύνη ο ελληνικός λαός, όχι μόνο να αγνοήσει τον εκβιασμό του πρωθυπουργού ή την μπλόφα για τις πρόωρες εκλογές, αλλά...
να αντιστρέψει το ζήτημα και να στριμώξει κυριολεκτικά την κυβέρνηση και, βεβαίως, να μην επιτρέψει και τα παιχνίδια του κ. Σαμαρά».

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η ουσία της συζήτησης στη Σύνοδο της ΕΕ είναι που συζητάνε για την ελεγχόμενη χρεοκοπία. «Το θέμα -είπε- τέθηκε. Αφού βεβαίως έχουν συμφωνήσει προ χρόνων και ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της κρίσης για τη χρεοκοπία των λαών». Αυτό που συζητάνε τώρα, πρόσθεσε, είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία, για το ποιος θα πληρώσει λιγότερα ή περισσότερα. Τα γερμανικά μονοπώλια, τα ιταλικά, τα ελληνικά, τα βρετανικά, τα ισπανικά, τα πορτογαλικά;

Αναφερόμενη στη στάση του κ. Παπανδρέου η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από το λαό να έχει εκλογική δύναμη για να μπορεί να διαπραγματευτεί. Διαπραγματεύεται και αυτός για τους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, σημείωσε, χώρια το ότι έχει τη φιλοδοξία να πει ότι παίζει ιδιαίτερο, διεθνή ρόλο.

Οι διαπραγματεύσεις που κάνει, τόνισε η κ. Παπαρήγα, είναι κίνδυνος-θάνατος για το λαό. «Και επομένως -συνέχισε- η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ που είναι τώρα κυβέρνηση, δεν πρέπει να έχει τέτοια δύναμη, δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να το νομιμοποιήσει ως διαπραγματευτή υπέρ των συμφερόντων των μονοπωλίων».

Σχετικά με τις θέσεις που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο κ. Παπανδρέου μπορεί να θεωρηθεί και συνεισηγητής με όλους τους άλλους, που ζήτησαν να προχωρήσουν μέτρα και κυρώσεις στην περίπτωση που υπάρχουν ελλείμματα και χρέη πάνω από τους όρους που καθορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας. Μάλιστα, να ισχύσουν οι ποινές και στην περίπτωση που μία χώρα έχει απώλειες στην ανταγωνιστικότητα.

Όμως ξέρουμε πάρα πολύ καλά, είπε η κ. Παπαρήγα, ότι «η κούρσα του ανταγωνισμού διενεργείται πριν απ' όλα στη μετατροπή της εργατικής δύναμης σε ακόμη πιο φθηνή μέχρι εκεί που και ο δικός μας νους ακόμα δεν πάει. Επομένως το πρώτο που αποφάσισαν είναι: Καινούργια βάρβαρα μέτρα. Οι διαφορές που έχουν μεταξύ τους είναι αστείες, π.χ. αν θα είναι έξι μήνες ή ένας χρόνος, ο χρόνος προειδοποίησης για την εφαρμογή των κυρώσεων, αν θα εφαρμοστεί αυτόματα κλπ».

«Όσο για την περήφανη νίκη του πρωθυπουργού να μην χάνει μια χώρα-μέλος της ΕΕ το δικαίωμα της ψήφου είναι αστείο», υποστήριξε η ΓΓ του ΚΚΕ .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ