29 Οκτ 2010

A.Κόρκα:"Είναι δυνατόν στην μείωηση των κρατικών δαπανών να συμπεριλάβουν και τα ΚΑΠΗ;"




Η πρ. Βουλευτής Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα δήλωσε σχετικά με την επικείμενη μείωση κρατικών δαπανών από την κυβέρνηση του Πασόκ.
« Η προσπάθεια μείωσης κρατικών δαπανών συμπεριλαμβάνει και τα ΚΑΠΗ (κέντρα προστασίας ηλικιωμένων), καθώς και περικοπές στη μεταφορά μαθητών στο σχολείο. Είναι δυνατόν; Τι άλλο θα κάνουν επιτέλους;

   Όσον αφορά τους μαθητές, αν γίνονται παρατυπίες και κοστίζει ο κάθε μαθητής περισσότερα, ας το λύσουν, ας ελέγξουν ως αρμόδιοι.
   Η μέθοδος του «γόρδιου δεσμού», να σταματάμε τελείως να εξασφαλίζουμε πρόσβαση μαθητών στην εκπαίδευση ή να σταματάμε τελείως να προσφέρουμε λίγες στιγμές χαλάρωσης και ευχαρίστησης στους συνταξιούχους, που πέρασαν όλη τους την ζωή σαν άνθρωποι του μόχθου, είναι τουλάχιστον παράλογο.
   Επίσης το πρόγραμμα «βοήθειας στο σπίτι», το οποίο δεν χρηματοδοτείται, ένα πρόγραμμα που ωφελεί χιλιάδες υπερήλικες συνανθρώπους μας και άτομα με αναπηρία. Κάποιοι εργαζόμενοι διευκολύνουν τόσους ηλικιωμένους κάθε μέρα.
   Δώδεκα χρόνια τώρα λειτουργεί και η σημερινή κυβέρνηση του πασόκ οφείλει να συνεχίσει να διασφαλίζει την χρηματοδότηση του προγράμματος «βοήθειας στο σπίτι»  και την εξασφάλιση των εργαζομένων. Αυτό το έκανε το 2007 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όταν έληξε η χρηματοδότηση του από τους κοινοτικούς πόρους, συνέχισε να το χρηματοδοτεί και το επέκτεινε μάλιστα σε περισσότερους δήμους.
   Η φροντίδα αυτή προσέφερε και προσφέρει επιπλέον ανακούφιση και στις οικογένειες των συνταξιούχων, που χρειάζεται να εργάζονται, γνωρίζοντας ότι εκείνες τις ώρες είναι ασφαλείς οι άνθρωποι τους.  
   Η φροντίδα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη είναι υποχρέωση της πολιτείας, πόσο μάλλον, όταν αυτοί που απολαμβάνουν τις παροχές είναι χαμηλοσυνταξιούχοι και αγρότες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
    Οι περικοπές σπατάλης και κρατικών δαπανών, δεν πρέπει να αφορούν τα παιδιά και την πρόσβαση τους στην εκπαίδευση, ούτε τους συνταξιούχους, που ήδη έχουν πληρώσει με τις περικοπές ακριβά το τίμημα».