25 Οκτ 2010

Η περίπτωση Σταματόπουλου δεν είναι περίεργο φαινόμενο

Το προεκλογικό κλίμα στη Σικυώνα παραμένει θολό ,όσο κι αν κάποιοι κάνουν προσπάθειες να εξηγήσουν την κατάσταση σύμφωνα πάντα με τις δικές τους προσδοκίες ..
Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές ,ο Σπύρος Σταματόπουλος τόλμησε να θέσει υποψηφιότητα και να γίνει ο εκπρόσωπος των ορεινών κι αντι να αντιμετωπίσει αντιστάσεις κι απαξίωση ,γνώρισε την απροσδόκηση αποδοχή των πεδινών !
Η περίπτωση Σταματόπουλου ,δεν είναι ένα περίεργο φαινόμενο ..Δεν πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ως φαινόμενο.Έχει τις εξηγήσεις της κι αυτές έχουν να κάνουν με τα λιμνάζοντα νερά των δημοτικών πραγμάτων στην Σικυώνα. Δεκαετίες ολόκληρες κυριαρχούν οι ίδιοι άνθρωποι στα κοινά του δεύτερου μεγάλου δήμου της Κορινθίας .Το αποτέλεσμα του έργου τους ,απογοητευτικό.Νέα πρόσωπα δεν παίρνουν σειρά ,καθότι το κατεστημένο είναι πανίσχυρο και με πολλές  διακλαδώσεις..Ο Χωρέμης ,όσο συμπαθής κι αν είναι στους συμπολίτες του  ,ψηφίζεται ,στηρίζεται κι έχει κυρίαρχο ρόλο και λόγο πολλλά χρόνια .Το ίδιο ισχύει και για τον Ζαχαριά..Και τους δυο ακολουθούν οι ίδιοι άνθρωποι που ασχολούνται στα αυτοδιοικητικά για δεκαετίες κι έχουν πιάσει "πόστα" ειδικά. Επομένως ,τον Σταματόπουλο τον ευνόησε αυτή η χρονική συγκυρία ,αυτή η διάθεση αλλαγής ..Πόση απήχηση εχει αυτή η διάθεση αλλαγής ,θα το δούμε στην κάλπη. Πάντως ,μου έλεγαν φίλοι ,είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός , πώς οι  Κιατανιώτες στηρίζουν Σταματόπουλο χωρίς να τον γνωρίζουν ,χωρίς να τον έχουν δει ποτέ ..Κι εκείνος προχωρά χωρίς ακόμα να γνωρίζει κανείς εαν θα κάνει λχ να κάνει  εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στο Κιάτο.να έρθει σε επαφή μαζί τους .Έχουμε και πάλι επισημάνει πως μπορεί να είναι ο ρυθμιστής του εκλογικού αποτελέσματος. Πολλοί ισχυρίζονται πως αυτό δίνει προβάδισμα στον Ζαχαριά ..Έχω την αίσθηση πως απατώνται πλάνη οικτράν!Αυτοί που ψηφίζουν Σταματόπουλο στο Κιάτο αποτυπώνουν την τυφλή τους διαμαρτυρία τους  στο κατεστημένο που ροκάνισε το παρόν και το μέλλον της Σικυώνας ..Επομένως "τα κουκιά" αυτά δεν είναι προβλέψιμα !