25 Οκτ 2010

Κώστας Γιώτης "Καλώ την ΔΕΥΑΚ και την διεύθυνση Υγιεινής να μας πουν υπεύθυνα αν το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση "



Με ιδιαίτερο προβληματισμό αλλά και με έκδηλη ανησυχία παρακολουθούμε την εξέλιξη της έρευνας γνωστής ηλεκτρονικής εφημερίδας της πόλης μας.Την Παρασκευή 21.10.2010 η ηλεκτρονική εφημερίδα «ΣΦΕΝΤΟΝΑ» παρουσίασε επίσημο έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας της Ν.Α Κορινθίας που υπογράφει ο προϊστάμενός της κ.Αλέξανδρος Χαρτσιάς που λέει
ότι το νερό στις πηγές Δρίζας απ'όπου υδρεύεται η πόλης μας είναι " μολυσμένο λόγω του υπερβολικά αυξημένου μικροβιακού φορτίου και επομένως ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση"!

Ακόμη η αρμόδια Διεύθυνση τονίζει με υπογραμμισμένη λέξη ότι επιβάλλεται να αντικαταστήσει η ΔΕΥΑΚ την παροχή νερού από τις πηγές Δρίζας από τις γεωτρήσεις όπως προβλέπει η Α1 πρόταση της Μ.Π.Ε ,μέχρι να διασφαλιστεί ότι το νερό είναι για ανθρώπινη κατανάλωση απαλλαγμένο από κάθε κίνδυνο!

 Επίσης η εφημερίδα αποκαλύπτει τις αναλύσεις τοπικού ιατρικού εργαστηρίου για τα νερά απο τις πηγές σύμφωνα με τις οποίες εδώ και ένα χρόνο η ΔΕΥΑΚ γνώριζε για την μόλυνση του νερού με επικίνδυνο μικροβιακό φορτίο.

 Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος Κορινθίων βγαίνει σε συνέντευξη τύπου και παρουσιάζει με υπερηφάνεια χαρτί της Διεύθυνσης Υγείας-το οποίο εμείς δεν έχουμε δει-σύμφωνα με το οποίο το νερό στις βρύσες μας είναι κατάλληλο και πόσιμο.

 Επειδή το ζήτημα του νερού το προσεγγίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία και σοβαρότητα και δεν επιθυμούμε να γίνει αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης, καλώ τη ΔΕΥΑΚ και τη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης υπεύθυνα να ενημερώσουν τους Δημότες μας αν το νερό από τις πηγές Δρίζας που φτάνει στην Κόρινθο είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Το νερό είναι κατάκτηση όλων των συνδημοτών μας και πρέπει να περιφρουρηθεί από την αμελή και επιπόλαια συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής.

Κόρινθος