Δεκαοχτώ αυτόφωρες συλλήψεις, 177 δικογραφίες και εκατοντάδες έρευνες σε σπίτια και εργασιακούς χώρους, σε 43 πόλεις της Ελλάδας, περιλαμβάνει το «Σφυροκόπημα» του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. στη διακίνηση σκληρότατου υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Σε 43 πόλεις της Ελλάδας έγιναν έρευνες για τον εντοπισμό ενεχόμενων στην πρωτοφανή υπόθεση Σε 43 πόλεις της Ελλάδας έγιναν έρευνες για τον εντοπισμό ενεχόμενων στην πρωτοφανή υπόθεση Υλικό που δεν χωρά ανθρώπινος νους και περιλαμβάνει, εκτός από τους βιασμούς βρεφών και παιδιών ηλικίας από 8 μηνών έως 9 χρόνων, και την πρόκληση επιπλέον αφόρητων πόνων με τους ενήλικες βιαστές τους να καρφώνουν βελόνες στα γεννητικά όργανα των ανήμπορων θυμάτων τους.
Οπως ανακοινώθηκε, 16 Ελληνες και 2 Αλβανοί συνελήφθησαν στα όρια του Αυτόφωρου. Ακόμη 2 Ελληνες αναζητούνται, ενώ ο αριθμός των δικογραφιών που σχηματίστηκαν είναι πρωτοφανής στη χώρα για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω του Διαδικτύου.
Ποιοι πιάστηκαν
Ενας εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο, ένας απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, επιχειρηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επιχειρηματίες, ένας σκηνοθέτης και ένας σκιτσογράφος, ηλικίας από 28 έως 55 χρόνων, στην πλειονότητά τους παντρεμένοι με παιδιά, είναι μερικοί μόνο από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση κατοχής και διακίνησης του αρρωστημένου υλικού, από την οποία αποκαλύφθηκαν ακόμη δύο υποθέσεις.
Η μία αφορά την ασέλγεια σε βάρος ανήλικης στη Βόρεια Ελλάδα από κατηγορούμενο, η μητέρα της οποίας υπέβαλε μήνυση μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας, και η δεύτερη 52χρονο ελεύθερο επαγγελματία που είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκων κατ' εξακολούθηση δύο φορές στο παρελθόν και ο οποίος είχε στον υπολογιστή του αποθηκευμένα τα στοιχεία 650 κοριτσιών (ηλικίας 12-16 χρόνων) που ζουν στην Ελλάδα από τα προφίλ τους στο Hi5.
«Σφυροκόπημα»
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., με την κωδική ονομασία «Σφυροκόπημα», ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες, όταν στο πλαίσιο παγκόσμιας ψηφιακής έρευνας για την πάταξη της διακίνησης-κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, εντοπίστηκαν ανάμεσα στα 144.285 ηλεκτρονικά ίχνη 170 χωρών και 361 από την Ελλάδα.
Τα 177 από αυτά ταυτοποιήθηκαν και η ηλεκτρονική ανάλυση οδήγησε αστυνομικούς και εισαγγελείς σε εκατοντάδες οικίες και εργασιακούς χώρους στο λεκανοπέδιο και σε άλλες πόλεις της χώρας (Κρήτη, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεσολόγγι, Πάτρα, Αίγιο, Καλαμάτα, Γαλαξίδι, Λιβαδειά, Θήβα, Μύκονο, Σύρο, Ρόδο, Μύλο, Πάρο, Κω, Λαμία, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αρτα, Καλαμαριά, Σκιάθο, Βελεστίνο, Κατερίνη, Καρδίτσα, Μυτιλήνη, Τρίκαλα, Σέρρες, Χαλκιδική, Νάουσα, Αριδαία, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Καβάλα, Κιλκίς, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Λάρισα, Γρεβενά και Ημαθία).
Σ' ένα 24ωρο μόνο διενεργήθηκαν στην περιοχή της Αττικής 72 κατ' οίκον έρευνες με ισάριθμους εισαγγελικούς λειτουργούς. Συνολικά κατασχέθηκαν 308 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, 39 laptop και πληθώρα ψηφιακών δίσκων CD-DVD συνολικής χωρητικότητας 211.000 GB, με φωτογραφίες και βίντεο υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Τα κατασχεμένα αντικείμενα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι εμπλεκόμενοι αντάλλασσαν το υλικό μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Διαδικτύου.Οπως ανακοινώθηκε πάντως από την Αστυνομία, αρκετοί από αυτούς είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer) και κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας από άλλους παιδόφιλους ακόμη και όταν απουσίαζαν.
ΠΗΓΗ: enet.gr