9 Οκτ 2010

ΣΑΜΑΡΑΣ:ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡ





Δικαίωση των όσων υποστηρίζει η ΝΔ τους τελευταίους επτά μήνες, χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς τη χθεσινή δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα.


«Η χθεσινή δήλωση του επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κ. Γιούνκερ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήξερε, εδώ και χρόνια, για το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα πριν από δύο τρεις δεκαετίες, αλλά κανείς δεν μιλούσε γιατί αυτό έβλαπτε τις εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας, δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που, εδώ και επτά μήνες, διατυπώνω» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι «εάν θέλουμε να βρούμε ποιος φταίει για την οικονομία πρέπει να πάμε πίσω στο 1981. Αυτό που θέλει να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ για ευνόητους λόγους» και πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία έπρεπε να 'βάλουν πλάτη' και όχι το ΔΝΤ. «Αυτή τη θέση υποστήριξα στη Σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά δυστυχώς ήμουν μόνος. Η κυβέρνηση, όχι μόνο ενίσχυσε την επιχειρηματολογία τους, διασύροντας τη χώρα, για κομματικούς λόγους, αλλά ουσιαστικά απεδέχθη άνευ όρων μια επιλογή που σήμερα στραγγαλίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του» καταλήγει.

Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ περιοδεύει στην ορεινή Αρκαδία, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο, τον γραμματέα του κόμματος Α. Λυκουρέντζο και κομματικά στελέχη.

Μιλώντας με πολίτες στη Δημητσάνα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική μέρα γι' αυτόν που βρίσκεται σε μια πόλη με σημαντικότατη ιστορία. Επανέλαβε δε πολλές φορές ότι «θα πρέπει αυτός ο προεκλογικός αγώνας να αποτελέσει την αρχή μιας γενικότερης αλλαγής, αλλαγής σελίδας και πορείας, για τη δημιουργία μιας Ελλάδας της ελπίδας κι αυτή η αλλαγή θα γίνει με την ψήφο στις εκλογές του Νοεμβρίου».

Σημείωσε τέλος, ότι ο κόσμος είναι καθηλωμένος αλλά θέλει αισιοδοξία για να προχωρήσουμε. Γι' αυτό, είπε, «είμαι εδώ, για να μεταφέρω το μήνυμα ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, της ανάπτυξης και της εξόδου από την κρίση».
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ on-line