22 Μαρ 2021

Προσβολή της εθνικής παλιγγενεσίας η πρόσκληση των "Προστάτιδων Δυνάμεων" στην επίσημη παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Του Π. Θωμαϊδη

 


Μακρόν Γαλλίας, Κάρολος Αγγλίας,Μισούστιν Ρωσίας προσκεκλημένοι ( ο πρώτος θα παραστεί διά εκπροσώπου) στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Δε συνιστά μόνο λάθος ιστορικό μήνυμα,αλλά και προσβολή της εθνικής παλιγγενεσίας και του πάθους για ελευθερία και ανεξαρτησία,από το οποίο γεννηθήκαμε ως ελλαδικό κράτος.

Τι ακριβώς θέλουμε ως Πολιτεία να δηλώσουμε προσκαλώντας υψηλούς αντιπροσώπους αυτών, που κατά τα επαναστατικά..

χρόνια λέγονταν "Προστάτιδες Δυνάμεις",να παραστούν στην επίσημη παρέλαση για την 25η Μαρτίου;

Ότι τους οφείλουμε την (ανολοκλήρωτη) επιτυχία της Επανάστασης λόγω του Ναυαρίνου και γενικά λόγω της συνδρομής τους και της "χαριστικής" φιλελλήνου αναγνώρισης της ανεξαρτησίας μας ως αποικιακού προτεκτοράτου τους;

Οχι λοιπόν.Δεν είναι απλά λάθος.Είναι ιστορική ανοσιότητα και αδικία για τους γεννήτορες και ιδρυτές του κράτους μας(των οποίων βέβαια το θούριο όραμα ήταν σαφώς ευρύτερο και οικουμενικότερο).

Γιατί δεν μπορεί να έρχεσαι εσύ ο ίδιος και να ισχυρίζεσαι αντιιστορικά για τον εαυτό σου ότι είσαι ένα συμβατικό και υβριδικό δημιούργημα των Μεγάλων Δυνάμεων, ότι ως κράτος δεν θεμελιώθηκες μέσα από την Επανάσταση ή ότι ως Έθνος δεν προϋπήρχες και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις του κράτους,αλλά κατασκευάστηκες από τους προκατόχους του Μακρόν ,του Καρόλου και του Μισούστιν.

Εδώ δεν πρόκειται για διπλωματική κίνηση,κολακεία και αβροφροσύνη εξωτερικής πολιτικής,αλλά για έκφραση (μετα)αποικιακής εξάρτησης,ιστορική αποδόμηση της ταυτότητας σου και προσβολή του ιδρυτικού σου Ύμνου στην Ελευθερία.