27 Φεβ 2021

Δημοσκόπηση Prorata / Σε μονοψήφιο αριθμό μειώθηκε η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ


Στο 33% η ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 24% - Αρνητική η γνώμη της πλειοψηφίας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της πανδημίας

Μεγαλώνει η δυσφορία των πολιτών απέναντι στην...

κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Στο ερώτημα πώς αξιολογείτε τη μέχρι στιγμής διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση το 55% των πολιτών απαντά αρνητικά (σίγουρα αρνητικά το 35% και μάλλον αρνητικά το 20%), ενώ μόνο το 44% έχει διαμορφώσει θετική άποψη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 33% (τρεις μονάδες λιγότερο σε σχέση με τη μέτρηση του Νοεμβρίου που λάμβανε 36%) και ακολουθεί σε απόσταση 9 μονάδων διαφοράς ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%. Στην τρίτη θέση, ελαφρώς ενισχυμένο, εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,5% και έπονται το ΚΚΕ με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% και τελευταία η Ελληνική Λύση με 2,5%.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, μαζί με όσους απάντησαν ότι θα ρίξουν λευκό, άκυρο ή δεν θα ψηφίσουν, δημιουργούν άθροισμα της τάξης του 21%.

Ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το προβάδισμα με 41% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κανέναν από τους δύο δεν θεωρεί κατάλληλο το 31% των ερωτηθέντων.


avgi.gr