27 Φεβ 2021

Δ. Καμπόσος: «Η προσπάθεια εκβιασμού των βιομηχανιών χυμοποιείας δεν θα περάσει! Μπορούν και πρέπει, να δεχτούν τα πορτοκάλια των παραγωγών!»

 


"Η ΔΕΥΑΑΡΜ,  έκανε ότι ορίζει ο νόμος για να σταματήσει την ρύπανση του Αργολικού κόλπου. Οι χυμοποιοί για να αποφύγουν το οικονομικό βάρος της λειτουργίας των βιολογικών τους , εκβιάζουν τον Δήμο μέσω των παραγωγών, λέγοντας πως έχει κλείσει τον «στρόφιγγα» η..

ΔΕΥΑΑΡΜ! Τα ψέματα τους, δεν θα μας οδηγήσουν να παρανομήσουμε. Μπορούν να δεχτούν τα πορτοκάλια κανονικά, λειτουργώντας νόμιμα τις βιομηχανίες τους! Δεν μπορεί να πληρώνει πάντα, ο φτωχός παραγωγός και ο Αργολικός κόλπος, την προσπάθεια τους να βγάλουν μεγαλύτερο κέρδος!Πρέπει, να είμαστε όλοι σύννομοι! "είπε ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών σε έκτακτη συνέντευξη τύπου σήμερα λόγω της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε. 

Ο κ. Καμπόσος επανέλαβε πολλές φορές πως ο δήμος δεν έχει καμία πρόθεση να κλείσει κανένα εργοστάσιο, δεν έχει κυρίως καμία πρόθεση να φέρει προβλήματα στους αγρότες. Όμως από τις 8 Φεβρουαρίου όταν το χαρτί του Λιμεναρχείου έφτασε στην ΔΕΥΑΑΡΜ , στον Εισαγγελέα, στους δήμους Ναυπλιέων και Άργους για την μεγάλη ρύπανση του Αργολικού ο διαχειριστής δηλαδή ο δήμος έπρεπε να κάνει αυτό που έπρεπε. 

Ο δήμαρχος έδειξε στοιχεία των μετρήσεων τις οποίες χαρακτήρισε άθλιες. Ίδια αποτελέσματα έχει και η Περιφέρεια από τους δικούς της ελέγχους. 

"Δεν μπορώ να παρανομήσω και δεν θέλω να παρανομήσω" διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση.

"Ο δήμος δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία υποχρέωση να κλείσει τα εργοστάσια. Οι χυμοποιοί λένε ψέματα στους αγρότες πως ο δήμος τους έκλεισε τις βάνες. Ο δήμος καμία βάνα δεν έχει κλείσει," δήλωσε ο κ. Καμπόσος προσθέτοντας πως "οι χυμοποιοί λένε ψέματα γιατί δεν θέλουν να λειτουργήσουν τους βιολογικούς τους , γιατί αυτό τους κοστίζει. Δεν μπορεί όμως να πάνε κατηγορούμενοι ο πρόεδρος και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΑΡΜ γιατί κάποιοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους" κατέληξε. 

Ο δήμαρχος διευκρίνισε πως "Δεν υπάρχουν προηγούμενα με κανέναν. Ποτέ όσα χρόνια είμαι δήμαρχος δεν έχω μπει σε κανενός το εργοστάσιο, ούτε και κατά την προεκλογική περίοδο." και αφού χαρακτήρισε αδιανόητα πράγματα να βάζουν οι χυμοποιοί μπροστά τους αγρότες λέγοντας τους ψέματα πως ο δήμος του κλείνει, προειδοποίησε: "O δήμος θα είναι ο πολιτικός ενάγων και θα σας καταγγείλω, έχω μάρτυρες ανθρώπους που τους βάζετε μπροστά. Θα σας κάνω αγωγή για να πληρωθούν οι αγρότες."

Η Περιφέρεια βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με τον δήμο για το θέμα και αναμένεται την Δευτέρα να κάνει επίσημες δηλώσεις ο Περιφερειάρχης. Περιφέρεια και η Δικαιοσύνη θα αποφανθούν για τα εργοστάσια. "Μπορείτε να εκβιάσετε την Πατρίδα(την περιφέρεια) και την δικαιοσύνη;"  ρώτησε. 


Δείτε το βίντεο: