27 Φεβ 2021

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Η ισχυρή δημοκρατία, η πραγματική δημοκρατία, είναι μεγαλόψυχη, δίκαιη και ανθρώπινη

 


Η κυβέρνηση της Ν.Δ. παραβιάζει τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου και της αστικής δημοκρατίας. Κωφεύει προκλητικά στα αιτήματα του νομικού κόσμου, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,  της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών..

διανοουμένων, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που την καλούν να  εφαρμόσει τους νόμους της χώρας, να σεβαστεί τα δικαιώματα των κρατουμένων και την ανθρώπινη ζωή.

Η τρομοκρατία δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία, έχει καταδικαστεί στα ελληνικά δικαστήρια και στην συνείδηση του ελληνικού λαού. Σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου όμως, ο νόμος και τα δικαιώματα πρέπει να ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως, 

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ σημειώνει ότι όλοι και όλες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα  και την αξία της ανθρώπινης ζωής, ως βασικά στοιχεία του κράτους δικαίου και του πολιτισμού της χώρας μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί τους νόμους της χώρας και την δημοκρατία για την οποία γενιές ολόκληρες αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν.