8 Ιαν 2021

Το εμβόλιο κατά του COVID-19 : Tι δήλωσαν πολιτικοί, διοικητικοί, υγειονομικοί της Πελοποννήσου μετά τον εμβολιασμό τους(ΦΩΤΟ)

 


Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για την cobid-19 σε γιατρούς και Υγειονομικούς σε όλη τη χώρα. Οι εμβολιασμοί όπως όλοι θυμόμαστε ξεκίνησαν συμβολικά με την πολιτική ηγεσία και κάποιους υπουργούς. Η αλήθεια είναι πως στη μάχη κατά της πανδημίας το εμβόλιο είναι η ελπίδας και αυτό υπογραμμίζουν και αυτοί που το έκαναν.





Όπως ο Αρκάς βουλευτής  υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης Μετά τον εμβολιασμό του δήλωσε " Επιτέλους παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας! Η ελπίδα διαδέχεται τον φόβο και την αγωνία.#σηκώνουμε_μανίκια και εμβολιαζόμαστε για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, για να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα και να αφήσουμε πίσω μας την περιπέτεια του Covid-19"



Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν και επιθυμώντας να διαλύσει όλες τις αμφιβολίες στους συμπολίτες του αναφερε τα εξής: 

"Το πρώτο βήμα προς την "ελευθερία" έγινε!Μετά απο 5 ώρες αισθάνομαι περίφημα!Ακολουθήστε.... είναι ο μοναδικός δρόμος......Το Νοσοκομείο μας πρωτοπόρο και πρότυπο!"




O Πνευμονολόγος, πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ Γιάννης Ροτζιώκος μετά τον εμβολιασμό του δήλωσε πολύ χαρούμενος λέγοντας "Με την έναρξη των εμβολιασμών στο Αγια Ολγα αρχίζουμε την προσπάθεια να πάρουμε τις ζωές μας πισω"

(Στο Νοσοκομείο του Άργους η διοικητρια Μαρία Σαρίδη)


 


Θοδωρής Σεργεντάνης μέλος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου :

"Ο δικός μας σταυρός στον αγώνα για την προάσπιση της υγείας μας είναι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 15 εκατομμύρια εμβόλια παγκοσμίως. Το εμβόλιο αποτελεί μια απίστευτη ιατρική επίτευξη. Είναι το γρηγορότερο εμβόλιο στην ιστορία το οποίο αναπτύχθηκε σε λιγότερο από ένα χρόνο από την στιγμή που ανακαλύψαμε το παθογόνο. Το Ισραήλ έχει γίνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής στον εμβολιασμό αφού 1,37 εκατομμύρια κάτοικοι του έχουν ήδη εμβολιαστεί λόγω του μικρού μεγέθους του, της ανεπτυγμένης πρωτοβάθμιας υγείας και την ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας. Τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα θα ανοίξουν και τα επόμενα εμβολιαστικά κέντρα και θα ενταθούν οι εμβολιασμοί. Όλοι μαζί οφείλουμε να βοηθήσουμε στην εμβολιαστική κάλυψη επειδή κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό. Εάν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι 75% αποτελεσματικό σημαίνει ότι θα προστατεύει 56% του πληθυσμού που δεν εμποδίζει την εξάπλωση του ιού. 

Για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού πρέπει να εμβολιαστεί όποιος μπορεί να μεταδώσει τον ιό. Οτιδήποτε λιγότερο σημαίνει ότι ο στόχος μας είναι η ατομική και όχι η καθολική προστασία. Για αυτό χρειάζεται να εμβολιαστούμε όλοι βλέποντας το γενικό καλό και όχι τις ατομικές επιφυλάξεις και φόβους."


Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης -Διαμάντω Σαραντοπούλου: " Εμβολιάστηκε από τους πρώτους. Έκανα το χρέος μου απέναντι στον εαυτό μου και στην κοινωνία"


Τζ. Σουκ.