8 Ιαν 2021

Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης : Eπανέρχεται ο Ανδρικόπουλος- Τα έργα που ανακοινώνει ο δημαρχος είναι δικά μας

 


Επανέρχεται ο πρώην δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Ηλίας Ανδικόπουλος με νέα του γραπτή δήλωση με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του δημάρχου Βλάση Τσιώτου περί υλοποίησης σημαντικών οδικών έργων.Ο κ. Ανδρικόπουλος επισημαίνει με σκωπτικό ύφος πως είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται το..

έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής και η συνεισφορά της στην οικονομική ανάπτυξη του δήμου.Eπί της ουσίας αρχίζει μια λέκτική διαμάχη περί πατρότητας των εργων.Αν και είναι δεδομένο πως η αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια, παρελθόν, παρόν και μέλλον, δυστυχώς οι αιρετοί πρώην και νυν δεν μπορούν να το αποδεχθούν.

Συγκεκριμένα αναφέρη τα εξής: 

"Μετά την τελευταία ανάρτησή σας στο διαδίκτυο, η οποία αφορά την υλοποίηση σημαντικών οδικών έργων στο Δήμο μας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την ανάδειξη και την επικοινωνία του σημαντικού έργου μας την περίοδο 2014-2019 στο οδικό δίκτυο. Επιπλέον πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι με συγκινήσατε, διότι πρώτη φορά αναγνωρίσατε αυτά ως σημαντικά για την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Είναι βέβαια λογικό αφού δεν έχετε να παρουσιάσετε ακόμη κάποιο δικό σας έργο να προσπαθείτε να οικειοποιηθείτε του έργου μας. Η πατρότητα των έργων στα οποία αναφέρεστε, ήτοι: α)βελτίωση - ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου από οικισμό Μάννα έως Ε.Ο. Χαρτσιάνικα – Ρέθι, β)βελτίωση - ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου από όριο οικισμού Άνω Πιτσών έως τη διασταύρωση προς οικισμό Ελληνικού, γ) βελτίωση – ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου περιοχών Τ.Κ. Πύργου και Τ.Κ. Καλλιθέας, εύκολα αποδεικνύεται ότι ανήκει στη δική μας δημοτική αρχή , καθώς επιλέχθηκαν από εμάς και κατόπιν αφού μελετήθηκαν από την τεχνική υπηρεσία προτάθηκαν με απόφαση δημοτικού συμβουλίου και τέλος εντάχθηκαν- χρηματοδοτήθηκαν από τα προγράμματα Φιλόδημος Ι και τα προγράμματα αγροτικής ανάπυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Από τα ανωτέρω έργα ολοκληρώσαμε τις διοικητικές διαδικασίες και δημοπρατήσαμε το δρόμο της Μάννας, ωστόσο δεν καταφέραμε το ίδιο για τα υπόλοιπα έργα, διότι χάσαμε τις εκλογές του Μαΐου 2019.

Όπως αποδεικνύεται περίτρανα, το προεκλογικό σύνθημά σας για μηδενικό έργο της δημοτικής αρχής, μπορεί να παραπλάνησε τους συμπολίτες μας πλην όμως δεν ήταν αληθινό. Μπορεί να καταφέρατε να κερδίσετε τις εκλογές, δεν μπορείτε όμως να αποκρύψετε και να διαγράψετε το τεράστιο έργο που αφήσαμε ως παρακαταθήκη για την ανάπτυξη του Δήμου.

Τελειώνοντας Κύριε Δήμαρχε, θα ήθελα να ευχηθώ σήμερα ανήμερα της γιορτής των Αγίων Θεοφανίων, να επιλέξετε το λευκό Φως του Αγίου Πνεύματος από το ‘’σκοτεινό φως’’ των φωτιστικών που θέλετε να εγκαταστήσετε στο Δήμο, για το καλό του Δήμου και της αγαστής συνεργασίας του δημοτικού συμβουλίου."